eur:
389.75
usd:
362.17
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Nem lesz hamis Pókember mez farsangkor

Néhány nap alatt 6,6 millió forintos értékben foglaltak le Távol-Keletről származó csempészett és hamis termékeket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei.

A NAV Pest Megyei Vám-és Pénzügyőri Igazgatóságának munkatársai egy, a törökbálinti DEPO-ba érkezett kínai konténer vámkezelését végezték. A vámvizsgálatot végző pénzügyőr tételesen átvizsgálta a rakományt, amelynek során kiderült, hogy a vámkezelést kérő cég csak a konténerben található áru egy részét tüntette fel az árunyilatkozaton. A vizsgálat során több mint 14 ezer darab különféle háztartási eszköz, édesség és kozmetikai termék került elő.

Ezután egy 1300 pár papucsot tartalmazó - szintén kínai - konténer következett. Az alapos vizsgálat során azonban a pénzügyőröknek feltűnt, hogy a papucsok megtévesztésig hasonlítanak egy márkavédett termékhez, melynek gyártására vonatkozóan a vámkezelést kérő cég nem rendelkezett engedéllyel, ezért azok valószínűleg hamisítványok.

Egy harmadik kínai konténer Pókember gyermekjelmezeket tartalmazott, azonban ezeken nem volt feltüntetve a szerzői joggal rendelkező cég megnevezése.

A pénzügyőrök 1.600.000 forintos értékű háztartási eszközöket, a 2.000.000,- Ft értékű papucsokat és a 3.000.000 forintot meghaladó értékű gyermekjelmezeket lefoglalták, és feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál az első esetben csempészet bűncselekmény, a másik két esetben pedig szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűntett miatt - tudatta közleményében az adóhatóság.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×