eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Jó befektetés marad az arany

A következő egy-két évben még biztos, hogy jobb befektetésnek fog számítani az arany a részvénynél - mondta el a Magyar Aranypiac Kft. ügyvezető igazgatója. Schmidt Kálmán hozzátette: a jövő év végéig akár 2000 dollárra is emelkedhet az arany világpiaci ára unciánként.

Az arany jóval kedvezőbb befektetés volt az elmúlt tíz évben, mint az amerikai részvények - derül ki a Magyar Aranypiac Kft. felméréséből. Schmidt Kálmán ügyvezető igazgató kifejtette, hogy az arany árfolyama dollárban az ötszörösére, forintban a négyszeresére emelkedett, míg az amerikai részvényindex 15 százalékkal nőtt.

A részvénypiac lemaradása korántsem csak a válság számlájára írható, az index már azt megelőzően is növekedési lemaradásba került az aranyhoz képest, a gazdasági krízis óta pedig az arany egyre jobban teljesít - emelte ki az ügyvezető igazgató.

Schmidt Kálmán szerint az arany felülteljesítése egy tartós trendet követ, amely még legalább 2012 végéig eltarthat.

Akár négyezer dollárra is emelkedhet az arany unciánkénti ára, míg más elemzések szerint kétezer dolláros világpiac árat valószínűsítenek jövő év végéig a mostani 1500 dollárhoz képest - mondta el az ügyvezető igazgató.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×