eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Milyen nyári leárazások várhatóak?

Az Országos Kereskedelmi Szövetség szerint a korábbinál kisebb leárazások lesznek idén nyáron és a kiárusított cikkek köre is szűkebb a korábbiaknál. A szervezet főtitkára elmondta: a kereskedők és beszállítóik egyre nehezebb helyzetbe kerültek a piac 2007 óta tartó szűkülése miatt. A kereskedők ugyanis a válság éveiben szinte folyamatos leárazásokra kényszerültek.

Elkezdődött a nyári leárazások szezonja. A kereskedők látják, mely termékek fogynak kevésbé, és nem szeretnék, hogy a szezon végén a nyakukon maradjon bármi is - mondta az InfoRádiónak az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára. Vámos György kiemelte: a kiárusítás fő célja a kedvcsinálás.

A válság és a fogyasztás visszaesése a ruházati kereskedelmet is megviselte. A kereskedők reklámokkal, akciókkal próbálták becsalogatni a vásárlókat az üzletekbe, így a tartalékaik elfogytak - hangsúlyozta a főtitkár. Hozzátette: a ruházati kereskedelemben negyedével, több mint 2500-cal csökkent az értékesítő helyek száma.

Idén is lesznek nagy akciók, de Vámos György szerint összességében kevesebb terméket vonnak be ebbe a körbe, és nem lesz olyan mértékű a leárazás, mint korábban, mert a kereskedők mozgástere szűkült.

A főtitkár közölte, hogy oda kell figyelni az árakra, a kereskedő ugyanis nem térhet el a meghirdetettektől. Jogszabályellenes, ha az akciós terméket nem cserélik vissza, mivel minőségi kifogással ugyanúgy élhet a vásárló, kivéve, ha hiba miatti a leárazás - figyelmeztetett.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×