eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Százezer lakást kínálnak a hétvégi lakásvásáron

Százezer lakást kínálnak a hétvégi lakásvásáron a szervezők. A 16. budapesti lakásvásárt szervező Lakásvásár Médiacsoport elnöke azt mondta: az év eleje óta vannak pozitív jelek a lakásépítési és vásárlási piacon, amit erősít az is, hogy a hamarosan megalakuló kormány részéről is több olyan megerősítés érkezett, hogy lesz valamiféle lakástámogatási rendszer.

Egyértelműen látszik a lakáspiacon, hogy utóbbi években egyre inkább mostohagyerekké vált a lakásteremtés, míg a csúcsidőszakban 44 ezer lakás épült évente, addig tavaly 20 ezer alá csökkent az építések száma - mondta a Lakásvásár Médiacsoport elnöke.

Borsi László hozzátette: az év első hónapjaiban azonban már a bizakodás jelei látszanak, egyre nagyobb az érdeklődés, emelkedett a tranzakciók száma az ingatlanértékesítési piacon.

A szakember azt mondta: azok az üzenetek, amelyeket a választásokon nyertes féltől kaptak a kampányidőszakban, azt bizonyítják, hogy lesz lakáspolitika, illetve integrált lakástámogatási-ösztönzési rendszer.

Borsi László 3 fő területet jelölt meg, amelyre szerinte koncentrálni kell: a bérlakásépítésre, a felújításokra és a lakásépítés támogatási rendszerének kialakítására. A szakember hozzátette: a szakma már megfogalmazta az igényeit.

A 16. budapesti lakásvásáron mintegy 100 ezer új és használt lakást kínál a 130-140 kiállító, a trendekhez igazodva lesz Zöldsziget, ahol az energiatudatos építéshez kapcsolódó technológiákat, termékeket lehet megismerni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×