eur:
394.75
usd:
370.7
bux:
65114.77
2024. április 19. péntek Emma

Visszafogottan számolnak a gazdaságkutatók

Legalább stagnálást, vagy 0,8 százalékig terjedő növekedést várnak erre az évre a gazdaságkutató intézetek legfrissebb jelentéseikben, miközben a kormányzati és jegybanki előrejelzés egyaránt 0,2 százalékos GDP-csökkenést prognosztizál.

Az Ecostat és a GKI Gazdaságkutató szerint a magyar gazdaság várhatóan stagnál az idén, a Pénzügykutató fél százalékos, a Kopint-Tárki 0,8 százalékos növekedést vár a tavalyi 6,3 százalékos visszaesés után.

Az elmúlt napokban megjelent konjunktúra elemzésekben a gazdaságkutatók jelezték, hogy ebben az évben elképzelhető nagyobb gazdasági növekedés is, de most mindenki visszafogottan számol.

A gazdaságkutatók viszonylag egységesen 11 százalékos átlagos munkanélküliséget várnak 2010-ben kivéve a GKI-t, amely némileg alacsonyabbat, 10,7 százalékot jelez. Valamivel optimistább a kormányzat 10,6 százalékos munkanélküliségi mutatója, míg a jegybanknak nincs előrejelzése.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×