eur:
394.3
usd:
369.74
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Obama bankreformja mellett foglalt állást az EKB elnöke

Az amerikai elnök által szorgalmazott bankreform mellett foglalt állást Jean-Claude Trichet, az Európai Központi Bank elnöke a Davosi Világgazdasági Fórum második napján. A rendezvény tegnapi megnyitóján a francia elnök szintén arról beszélt, hogy egyetért Barack Obama javaslataival.

Nicolas Sarkozy hangsúlyozta: meg kell változtatni a pénzintézetek működésének biztonságát szavatoló intézkedéseket, a bankároknak pedig spekuláció helyett a kockázatok elemzésével kell foglalkozniuk.

A 40. Világgazdasági Fórum mai programjában szerepelt Haiti segélyezésének kérdése is. A tanácskozáson az ENSZ különmegbízottjaként vesz részt Bill Clinton volt amerikai elnök.

Közben a Transparency International felhívta a figyelmet a szigetországnak juttatott adományok elosztásának problémáira és az ellenőrzés szükségességére.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×