eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Az olajár és az energiaipar összefüggéseiről tárgyaltak a G8-ak

Az olajár és az energiaipar összefüggéseiről, valamint mindezeknek a gazdasági növekedésre gyakorolt hatásáról volt szó a G8-ak kétnapos római találkozójának első napján.

A találkozón az OPEC-ben legnagyobb befolyással rendelkező Szaúd-Arábia úgy vélte: hordónkénti 75 dolláros olajár mellett már érdemes hosszabb távon befektetni az energiaágazatba, és ez az olajárszint még nem lassítaná a globális gazdaságot. Roberto Poli, az olasz Eni cég elnöke szerint ezzel szemben az ágazati beruházások élénküléséhez elegendő a 60-70 dolláros olajár is.

A Nemzetközi Energiaügynökség által közölt friss adatok szerint az olaj- és gázágazati beruházások 21 százalékkal csökkennek idén a pénzügyi válság és a gazdasági növekedés jelentős lassulása miatt. A most elmaradó beruházások később érzetetik majd a hatásukat, aminek a következében mérséklődik a kínálat és emelkedik az energiaár. A kőolaj ára a múlt héten 60 dollár fölé emelkedett, amely csaknem duplája a decemberi mélypontnak.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×