eur:
389.66
usd:
362.04
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Mi okozhat fejfájást a Wall Streetnek?

Európa- és Ázsia-szerte zuhannak a tőzsdék, és Wall Street is tizenkét éves mélypontján van. Eközben a HSBC bank hatalmas veszteséget könyvelhetett el és jelentős elbocsátásra kényszerül.

A japán Nikkei 3,8 százalékos veszteséggel zárta a napot hétfőn, míg az ausztrál általános tőzsdeindex 2,8 százalékot, a szöuli mutató, a Kospi 4,2 százalékot, a hongkongi Hang Seng mutató pedig 3,8 százalékot esett.

A hétfői nyitáskor Európa sem remekelt, a londoni FTSE 100, a frankfurti DAX30 és a párizsi CAC 40 egyaránt esett.

Eközben a tengerentúlon is csökkenéssel szembesültek, a banki papírok is lefelé húzták a mutatókat. A HSBC, a legnagyobb európai bank a pénzügyi egyensúlya helyreállításához részvényeket bocsát ki. A bank azt is közölte, hogy felszámolja az Egyesült Államokban a fogyasztói hitelnyújtási tevékenységét, valamint 6 100 embert bocsát el.

A Dow Jones ipari indexe eközben szintén esett, de a technikai papírokban erős NASDAQ is csökkenéssel zárta a múlt hetet.

Kérdés, hogy mindez milyen hatással lesz a Wall Streetre. A befektetők továbbra is a kilátásokat figyelik, de hogy pontosan mire lehet számítani a jövőben, azt nem tudják.

Az egyik befektetési menedzser szerint az emberek elveszítették a befektetésekbe vetett hitüket, és bárhova máshova szívesebben teszik a pénzüket, mint a részvényekbe.

Azt egyelőre még senki sem látja, mikor érnek az árfolyamok és a tőzsdeindexek a mélypontjukra.

Címlapról ajánljuk
Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

A pénzes amerikai családok egyre gyakrabban folyamodnak második állampolgárságért vagy állandó lakhatási engedélyért külföldön. Az igazán tehetősek valóságos „útlevél-portfóliókat” gyűjtenek – egy ügyvédi iroda szerint minderre a potenciális kockázatok késztetik őket. De melyek ezek?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×