eur:
392.23
usd:
365.36
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Közel minden tizedik embert elküldenek a Malévtól

Csoportos, de 9 százalékot meg nem haladó létszámleépítést tervez a Malév. A légitársaság vezetése által kiadott közlemény szerint az intézkedéstől évente 1,2 milliárd forint megtakarítást várnak. Az orosz tulajdonban lévő Malév cégcsoport jelenleg 3508 embert foglalkoztat.

A Malév vezérigazgatója, miután találkozott az érdekképviseletek vezetőivel azt mondta: a létszámleépítésre elsősorban azért van szükség, hogy a vállalatcsoport munkavállalóinak 91 százalékának továbbra is biztos munkahelye legyen.

Leonov Péter hozzátette: hatékonyabb és egyszerűbb vállalatvezetést szeretnének létrehozni, kevesebb osztállyal, igazgatósággal és adminisztratív dolgozóval.

A szervezet átalakítása, valamint az alkalmazotti létszám csökkentése mellett továbbra is teljes mértékben biztosítható a szokásos és biztonságos üzletmenet - közölte a Malév vezetősége.

A tervezett csökkentés a cégcsoport létszámának kevesebb mint 10 százalékát érinti, ami teljes mértékben a privatizációs szerződésben vállalt határon belül marad - állítja a vállalat.

Előzetes számítások szerint a létszám optimalizálás éves szinten 1,2 milliárd forintos megtakarítást jelent, a leépítés megtérülése kevesebb, mint egy év.

A csoportos létszámcsökkentési szándékát a Malév Zrt. megküldte a Közép-Magyarországi Regionális Munkaügyi Központnak, illetve a légitársaság érdekképviseletei részére.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×