INFORÁDIÓ 

2018. március 25. vasárnap
Irén, Írisz

Nőtt az ipari termelés

Infostart / InfoRádió
Az ipari termelés az idén októberben az előzetes, szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított index szerint 1,8 százalékkal nőtt az előző havi, és - munkanaptényezővel korrigálva - 9,8 százalékkal emelkedett a tavaly októberi szinthez képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.

Kiigazítatlan számok alapján a termelés a 2004 októberit szintén 9,8 százalékkal haladta meg, az első tíz hónapban 7,2 százalékkal emelkedett.

Az idén szeptemberben a korrigált adatok szerint a termelés 2,5 százalékkal nőtt egy hónap alatt, és 8,9 százalékkal egy év alatt. Kiigazítatlan számok alapján a termelés a 2004 szeptemberit ugyancsak 8,9 százalékkal haladta meg, az első kilenc hónapban 6,9 százalékkal emelkedett.

Korábbi közlés szerint az ipari termelés tavaly októberben szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított adatok szerint 1,8 százalékkal nőtt az előző havi, és - munkanaptényezővel korrigálva - 8,4 százalékkal emelkedett 2003 októberhez képest.

Kiigazítatlan számok alapján a termelés a 2003 októberit 5,7 százalékkal haladta meg, tavaly az első tíz hónapban volumene 8,5 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

Az idén októberi részletes számokat a KSH december 15-én közli.

A címlapról ajánljuk