eur:
394.29
usd:
370.33
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Nőtt az ipari termelés

Az ipari termelés az idén októberben az előzetes, szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított index szerint 1,8 százalékkal nőtt az előző havi, és - munkanaptényezővel korrigálva - 9,8 százalékkal emelkedett a tavaly októberi szinthez képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.

Kiigazítatlan számok alapján a termelés a 2004 októberit szintén 9,8 százalékkal haladta meg, az első tíz hónapban 7,2 százalékkal emelkedett.

Az idén szeptemberben a korrigált adatok szerint a termelés 2,5 százalékkal nőtt egy hónap alatt, és 8,9 százalékkal egy év alatt. Kiigazítatlan számok alapján a termelés a 2004 szeptemberit ugyancsak 8,9 százalékkal haladta meg, az első kilenc hónapban 6,9 százalékkal emelkedett.

Korábbi közlés szerint az ipari termelés tavaly októberben szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított adatok szerint 1,8 százalékkal nőtt az előző havi, és - munkanaptényezővel korrigálva - 8,4 százalékkal emelkedett 2003 októberhez képest.

Kiigazítatlan számok alapján a termelés a 2003 októberit 5,7 százalékkal haladta meg, tavaly az első tíz hónapban volumene 8,5 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

Az idén októberi részletes számokat a KSH december 15-én közli.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×