eur:
394.52
usd:
369.69
bux:
65160.61
2024. április 19. péntek Emma

Kína, mint autóexportőr

Kína az idei év első tíz hónapjában több autót adott el külföldön, mint amennyit importált, és ezzel - darabszámra legalábis - nettó autóexportőrré vált, jelentette a BBC brit közszolgálati média.

Az említett időszakban a kínai autó kivitel 135.000, a behozatal 128.000 darab volt.

A képet némileg árnyalja, hogy a darabszámra impozáns export javarésze teherautó, illetve nagyon olcsó személyautó, míg a behozatal zömét amerikai, japán és európai luxusautók teszik ki.

A kínai kereskedelmi minisztérium közölte, hogy az országban kétmillió exportra váró autó gyűlt fel, ezért a kapacitások mérséklése érdekében jövőre nem adnak engedélyt új acélművek építésére az országban.

Kína legfontosabb exportpiacai Vietnám, Szíria és Algéria.


Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Újra támad az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Újra támad az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Jön a Portfolio következő lakossági befektetési eseménye, a Portfolio Investment Day 2024. Május 16-án várjuk azokat, akik a legtöbbet szeretnék kihozni megtakarításaikból! Előadóink cégvezetők, pénzügyi vezetők, portfóliómenedzserek, elemzők és profi befektetők, akiktől releváns befektetési ötleteket szerezhetnek a jelenlévők. A konferencián kiemelten foglalkozunk a hazai állampapírokkal, a nyersanyagpiacokkal, a kriptoeszközökkel, valamint hazai és nemzetközi részvényekkel.   A rendezvényen velünk lesz többek között Kurali Zoltán, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója, Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója, és a Cápák közöttből jól ismert Balogh Petya és Orbók Ilona is. Az eseményre itt lehet regisztrálni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×