eur:
394.18
usd:
371.03
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Januárban indul az árkommandó

Januártól 70 település üzleteiben vizsgálja majd az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület azt, hogy a boltok érvényesítik-e az 5 százalékpontos áfa-csökkentést. Ezt a szervezet elnöke mondta el az InfoRádiónak, azután, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök megállapodást írt alá erről hét kereskedelmi és fogyasztóvédelmi szervezettel.

Marosi József közölte, hogy az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület a kormány által kiírt pályázatra jelentkezett. Hozzátette: az árak alakulását három-négy hónap át figyelik majd, hatósági jogkörük nem lesz.

A fogyasztóvédelmi törvény előírásai szerint felmérést végezhet a szervezet. A cél az áfa-csökkentés előtti és utáni árak összehasonlítása az adott kereskedelmi egységben - tette hozzá.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség elnöke az InfoRádióban elmondta, hogy segíteni fogják az árkommandó munkáját, de szerintük az ellenőrzéseknek nem lesz eserdménye.

Feiner Péter ezt azzal indokolta, hogy az árcsökkentésre nem kötelezi törvény a kereskedőket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×