eur:
389.62
usd:
363.58
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Businessman working at office desk, he is staring at the laptop screen close up and holding his glasses, workplace vision problems
Nyitókép: demaerre/Getty Images

Végre itt a trükk, amivel "visszajavítható" a Google keresője

Sokan tapasztalhatták, hogy egyre gyakrabban adnak pontatlan találatokat az óriáscég internetes keresései.

A Google kereső az elmúlt időszakban érezhetően rosszabb lett, és ezt nem csak a felhasználók érzik – már egy kutatás is rávilágít, hogy a sok spam érezhetően rontott a világvezető keresőszolgáltatás találatain. Mint a hvg.hu írta, a pontos okok egyelőre nem ismertek, de jó eséllyel közrejátszanak ebben a szaporodó, mesterséges intelligenciával generált „tartalmak”, pláne ha mellé még jó a keresőoptimalizációjuk (SEO) is. Így akár az is előfordulhat, hogy valamilyen áltudományos összeesküvés-elmélet feljebb kerül a találati listán, mint egy tudományos publikációra támaszkodó cikk.

A Google kereső "okoskodását" azonban - amikor rövidít vagy közelítő találatokat javasol - két kattintással ki lehet kapcsolni, így a kereső csak arra fog fókuszálni, amit ténylegesen beír a felhasználó - ezzel némileg pontosabb találatokat lehet elérni.

Ehhez előbb rá kell keresni valamire, majd a jobb felső sarok közelében le kell nyitni az „Eszközök” menüt. Itt lesz egy olyan opció, hogy „Összes találat”, erre kell kattintani, majd kiválasztani a „Szó szerint” lehetőséget.

Mobilon ugyanezt a felső menüt kell keresni a Google-ben, csak el kell húzni balra az opciókat – de végül ebben az esetben is lesz egy „Keresőeszközök” menü, ebben pedig már az ismertetett módszert kell követni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×