eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pxhere

Ez az új androidos lehetőség nagy biztonságot jelenthet

Céges levelek okostelefonon? IP-cím-eltüntetés? Csak óvatosan!

Egy megfelelően beállított virtuális magánhálózattal (VPN-nel) titkosíthatók az internetezés közben két fél között áramló adatok, sőt még az IP-cím is eltüntethető vele, lehetővé téve például a webhelyblokkok és tűzfalak kikerülését. A távmunka elterjedésével egyre többen ilyen szolgáltatással kapcsolódnak otthoni gépeikről a munkahelyi hálózathoz.

Éppen ezért jelent különösen nagy problémát, ha ezektől a "bizalmi" szolgáltatóktól adatok szivárognak ki, vagy ha egyenesen az adatok megszerzése a céljuk.

Androidos okostelefonokon erre jelenthet megoldást, hogy hitelesítést kapnak a megbízható VPN-szolgáltatók a Play Áruházban. Már meg is jelent egyes appok nevei mellett és az adatlapján a „független biztonsági felülvizsgálat” felirat - írta a hvg.hu. Rámutattak: a Google csak minősített partnerektől fogad el eredményeket, tehát nem lehet csak úgy kitenni a plecsnit az adatlap Adatbiztonság részére.

Ez garancia lesz arra, hogy az appok nem adják ki – direkt vagy véletlen – a felhasználók IP-címét, és nem is tárolnak el olyan adatokat, amelyekre nem jogosultak. Jelenleg három szolgáltató, a Google One, a Nord VPN és az Express VPN kapták meg a jelölést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×