eur:
368.50
usd:
345.18
bux:
48299.59
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert
Hongkong, 2018. augusztus 8.2018. július 28-i kép a Szaj Jung Csoj sétálóutcáról Hongkong Mongkok nevű bevásárlónegyedében. Az utcazenészekről és amatőr előadásokról közismert, mintegy fél kilométer hosszú utca tizennyolc éven át hétvégenként turisták ezreit vonzotta, mert szombaton délután 4 és este 10 óra között, vasárnap és ünnepnapokon pedig déltől este tízig megszűnt rajta az autóforgalom. A zajra és a zsúfoltságra panaszkodó helyi lakók és üzlettulajdonosok nyomására a városigazgatás 2010 és 2014 között többször is rövidített a gyalogos órákon, végül 2018 májusában a kerületi tanács határozatban rendelte el az előadói zóna felszámolását, és július 30-i hatállyal visszaadta a buliutcát a zavartalan gépjárműforgalomnak. (MTI/EPA/Jerome Favre)
Nyitókép: MTI/EPA/Jerome Favre

Itt a vég: bezárták a buliutcát - a zajra panaszkodó lakók győztek Hongkongban

Megszüntették a nevezetes buliutcát Hongkongban. A lakóknak inkább az autóforgalom kellett, nem az utcazenészek.

Újra az autóké a Szaj Jung Csoj sétálóutca Hongkong Mongkok nevű bevásárlónegyedében.

Az utcazenészekről és amatőr előadásokról közismert, mintegy fél kilométer hosszú utca tizennyolc éven át hétvégenként turisták ezreit vonzotta, mert szombaton délután 4 és este 10 óra között, vasárnap és ünnepnapokon pedig déltől este tízig megszűnt rajta az autóforgalom.

A zajra és a zsúfoltságra panaszkodó helyi lakók és üzlettulajdonosok nyomására a városigazgatás 2010 és 2014 között többször is rövidített a gyalogos órákon, végül 2018 májusában a kerületi tanács határozatban rendelte el az előadói zóna felszámolását, és július 30-i hatállyal visszaadta a buliutcát a zavartalan gépjármű-forgalomnak.

Hongkong, 2018. augusztus 8.
A 2018. július 28-i képen kerékpár kosarában fekszik egy kutya a Szaj Jung Csoj sétálóutcában, Hongkong Mongkok nevű bevásárlónegyedében. Az utcazenészekről és amatőr előadásokról közismert, mintegy fél kilométer hosszú utca tizennyolc éven át hétvégenként turisták ezreit vonzotta, mert szombaton délután 4 és este 10 óra között, vasárnap és ünnepnapokon pedig déltől este tízig megszűnt rajta az autóforgalom. A zajra és a zsúfoltságra panaszkodó helyi lakók és üzlettulajdonosok nyomására a városigazgatás 2010 és 2014 között többször is rövidített a gyalogos órákon, végül 2018 májusában a kerületi tanács határozatban rendelte el az előadói zóna felszámolását, és július 30-i hatállyal visszaadta a buliutcát a zavartalan gépjárműforgalomnak. (MTI/EPA/Jerome Favre)
A 2018. július 28-i képen kerékpár kosarában fekszik egy kutya a Szaj Jung Csoj sétálóutcában, Hongkong Mongkok nevű bevásárlónegyedében. (MTI/EPA/Jerome Favre)

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×