Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Útlezárások, versenyek és felvonulások hétvégéje Budapesten

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kerékpáros és motoros felvonulás, az Élet menete rendezvény, futó- és autóverseny is lesz a hétvégén a fővárosban. A lezárásokról készített összeállítást az InfoRádió.

Szombaton a Carl Lutz rakparton kezdődik az utolsó Critical Mass kerékpáros rendezvény. A bringások a Carl Lutz rakpart - pesti alsó rakpart - Petőfi híd - budai alsó rakpart - Halász utca - Fő utca - Alagút - Attila út - Lánchíd utca - Lánchíd - József Attila utca - Andrássy út - Olof Palme sétány - Városliget, napozó rét útvonalon tekernek végig. Az indulást délután négy óra előtt öt perccel, az érkezést fél hét körülre tervezik.

Vasárnap rendezik a fővárosban az Élet menetét. A rendezvény résztvevői 16 órakor indulnak a Margit-híd pesti hídfőjétől, a Carl Lutz rakparton.

A két esemény miatt tilos megállni már szombaton délután négy órától egészen vasárnap éjfélig a Carl Lutz rakparton, valamint annak fel- és lehajtóin, továbbá a rakpartnál a Dráva utcánál található parkolóban. A Jászai Mari téren a Margit hídtól délre eső parkoló teljes területén, a Kárpát utca mindkét oldalán a Bessenyei utca és a Garam utca között, valamint a Szalay utca mindkét oldalán a Kossuth Lajos tér és a Honvéd utca között.

Vasárnap futóversenyt is rendeznek a fővárosban: A Vivicittá Városvédő Futás útvonala érinti az I., a II., az V., a IX. és a XIII. kerületet, a Margit hidat és a Lánchidat, ezért vasárnap 9.30 és 12.30 között a futók elhaladásáig több helyen lesz forgalmi változás. A rendezvény által érintett hidakon a futók elhaladásáig csak egy-egy sávon lehet majd közlekedni. Az útvonalon végig rendőrök és szervezők irányítják a forgalmat.

A rendezvény miatt tilos megállni szombaton reggel 8 órától hétfőn reggel 8 óráig a Felvonulási téren a Városligeti fasor és a Dvoøák sétány közötti területen.

Tilos megállni vasárnap reggel 6 óra és déli 12 között az Olof Palme sétány Műcsarnok felőli oldalán a Hősök tere és a Műcsarnok mögötti szervizút között.

Hét év szünet után ismét autóversenyt rendeznek a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem központi épülete előtt. A szlalomverseny miatt lezárják a forgalom elől a Műegyetem felső rakpartot a Szent Gellért tér és a Bertalan Lajos utca között.