eur:
391.05
usd:
366.27
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Kutyaharapás - a kisfiúk vannak a legnagyobb veszélyben

Egy amerikai vizsgálat szerint az 5 és 9 év közötti kisfiúkat harapják meg leggyakrabban a kutyák, épp ezért rájuk kell figyelni a leginkább akkor, ha harapós állat van a közelben.

A kisfiúk általában hangosak, gyorsan mozognak, meggondolatlan mozdulatokat tesznek az állatok felé, amelyet azok gyakran félreértenek, és a gyermekek is nem ritkán rosszul azonosítják a kutyák viselkedését.

De nemcsak a kicsi fiúgyermekek szenvednek a leggyakrabban a kutyaharapástól, de általában súlyosabbak az így szerzett sérüléseik.

A Kansasi Egyetem kutatói arra is felhívják a figyelmet, hogy a harapás által okozott sebek gyakran elfertőződhetnek, mivel a kutyák és a macskák szervezete is sok baktériumot tartalmaz, olyanokat, amelyek az állatok számára nem ártalmasak, az emberi szervezetben - főleg a gyermekekében - azonban káros következményekkel járnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×