eur:
392.55
usd:
365.52
bux:
66622.24
2024. április 26. péntek Ervin

Magyar származású amerikai pár eljegyzése a Szabadság-szobor tetején

A New York-i Szabadság-szobor újonnan megnyílt koronájában kérte meg egy magyar származású lány kezét az ugyancsak magyar ősökkel rendelkező barátja - adta hírül vasárnap a CNN és a The New York Times.

A 26 éves Aaron Weisinger, akinek dédszülei Oroszországból és Magyarországról vándoroltak ki az Egyesült Államokba, féltérdre ereszkedve adta át az eljegyzési gyűrűt kedvesének, a 25 éves Erica Bredernek, akinek a családja magyar származású.

A Lady Liberty koronájában történt eljegyzés jelképes; mindkettejük ősei - bevándorlók millióihoz hasonlóan - talán a legendás nőalakot pillantották meg először, amikor New York kikötőjébe érkeztek, hogy az Ellis-szigeti bevándorlási ponton keresztül az ígéret földjére lépjenek.

"Július 4. mindig a legkedvesebb ünnep volt számomra, most már (az eljegyzés) az ünnep része" - mondta Weisinger, aki hónapokon át szervezte az utat. Elmondta, a szabadság tette lehetővé, hogy szüleiknek és nekik csodálatos életük legyen.

A pár a kaliforniai San Franciscóból repült New Yorkba, miután bekerült azon 240 ember közé, akik az első nap felmászhattak a 93 méter magas szobor kilátójába.

Július 4-én, az amerikai függetlenség napján nyílt meg újra a látogatók előtt a Szabadság-szobor koronája, amely a 2001-es terrortámadások óta zárva volt.

Óránként csak 30 látogatót, 3 darab 10 fős csoportot kísérnek fel egy 168 fokú csigalépcsőn a szűk, 2,4 méter hosszú kilátótérbe, így egy év alatt összesen 87 ezer ember juthat fel. Aki fel szeretne mászni a Szabadság-szobor koronájába, az interneten egy évre előre lefoglalhatja jegyét, a műemléket két év múlva azonban ismét lezárják, hogy további biztonsági munkálatokat végezzenek rajta.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Tartós kamatcsökkenésre, már-már a korábbi nagyon alacsony kamatszintek visszatérésére számított eddig a magyar lakáshitelpiac keresleti oldala, ehhez képest konszenzus alakult ki arról a bankoknál, hogy a mostani 6-7%-os szinten megállt a kamatcsökkenés. Az elmúlt hetekben pedig már egyre többen vélik úgy, hogy kamatemelésekre kell sort keríteni, ma például a legnagyobb hitelközvítő is megszólalt az ügyben. Több bank vezetőjét is megkérdeztük a témáról az elmúlt napokban, válaszaik alapján egyelőre nem készülnek kamatemelésre a lakáshiteleknél, pedig lenne okuk rá. Kiemelten foglalkozunk ezzel a témával a Portfolio Hitelezés 2024 konferenciáján, érdemes regisztrálni a szakmai eseményre!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×