eur:
389.32
usd:
362.73
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Vizsgázóknak: új tabletta az emlékezet serkentésére

Nemsokárszakban a új gyógyszer kerül a patikákba, amely az időskori emlékezetet erősíti. A tabletta ugyanakkor a vizsgázóknak is segíthet koncentrálni a készülés közben. Persze a memóriaserkentő szerek szedése a vizsgaidőszakban nem újdonság a briteknél, annak ellenére, hogy vannak hátrányai is.

Egy, az emlékezést segítő pirula mentheti meg a vizsgázókat - és azokat, akik rendszeresen elfelejtik kedvesük születésnapját.

A gyógyszert eredetileg arra találták ki, hogy az Alzheimer-kór kezelésének sikerét fokozzák, de gyengébb változata pár éven belül mindenki számára hozzáférhetővé válhat a patikákban. Egy másik cég is tervezi, hogy hasonló hatású pirulát dob piacra.

Steven Ferris, egy idegsebész szerint a gyógyszereknek lesz könnyedebb, "életmód-változata" is, egészséges emberek számára.

Az Egyesült Királyságban már eddig is használtak néhány memóriaserkentőt: például a vizsgázó diákok az eredetileg a narkolepszia kezelésére használt Provigil segítségével tudtak koncentrálini és maradtak ébren, hogy éjjel is tanulhassanak.

A gyógyszert gyártó cég szóvivője ugyanakkor arra figyelmeztet, hogy annak szedése a vérnyomás emelkedésével járhat. A brit egészségügyi tárca szerint ugyan nem illegális interneten rendelni a Provigilből, de nem is ajánlatos.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×