eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Viagra mentette meg a kislány életét

Miután senki nem tudta, miért esik össze és kékül el néha Natalie, egy orvos megállapította, hogy magas a vérnyomás a tüdejében. A betegséget általában szív- és tüdőátültetéssel kezelik, neki azonban Viagrát írtak föl. De vajon hogyan használ a gyógyszer egy tüdőbetegnek?

Úgy gondolták az orvosok, hogy Natalie Archibald túlérzékenységben szenved. A kislány betegségének első jele az volt, hogy két éve összeesett, miután kibontotta a karácsonyi ajándékát.

Édesanyja a fent említett eset után a munkáját is otthagyta, hogy  a lányára vigyázzon, mivel egyre többször fordult elő, hogy Natalie összeesett, elkékült.

"Annyira frusztráló volt, hogy tudtam, valami nincs rendben, de senki nem tudta megmondani, micsoda" - mesélte az asszony. - "Végül már feladtunk minden reményt, amikor egy orvos néhány tesztet csináltatott meg, és végül rájött, mi a baja Natalie-nak."

Kiderült, hogy tulajdonképpen primér pulmonális hypertóniája van, azaz leszűkültek a tüdőartériái, így megnőtt a vérnyomás a tüdejében. A betegség oka ismeretlen. Ha nem gyógyítják, szívelégtelenséget is okozhat. Gyakrabban fordul elő  húsz és negyven év közötti nőknél.

Tünetei a légszomj, mellkasi fájdalom, gyengeség, fáradtság, ájulás, szédülés és a lábak dagadása. Bizonyos esetekben tüdő- és szívátültetést végeznek a betegeken.

Az ő esetében azonban Viagrát írtak fel az orvosok, az ugyanis kitágítja az ereket, így segítve a vérkeringést. Így a férfi potencianövelő mentette meg Natalie életét. "Két hét múlva már a kórházban voltunk, de még sok időbe telt, mire a kezelés meghozta eredményét."

"Azelőtt sosem láttam boldognak a lányomat. Most fut, ugrál, szökdécsel, mindenre képes, amire a barátai is. Arra az esetre, ha kimerül, van egy kerekesszékünk, de a kezelés óta nem használtuk még egyszer sem. Remélem, anélkül nő fel" - mondta Natalie édesanyja.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×