eur:
387.91
usd:
357.78
bux:
68176.13
2024. május 17. péntek Paszkál

Leleplezték a tinédzserek "technikai szüzességét"

Az orális szex bevett szokás azoknál a fiatal lányoknál, akik nem akarják elveszíteni szüzességüket - vélték eddig sokan. Egy amerikai felmérés bebizonyította, hogy ez egyáltalán nem így van.

Az elterjedt nézettel ellentétben a tinédzserek nem alkalmazzák az orális szexet azért, hogy elkerüljék szüzességük elvesztését - derül ki egy átfogó amerikai kutatásból, ami országos szinten vizsgálta meg Amerikában a kérdést.

Az egész Egyesült Államokat átfogó felmérésben több mint 2200 15 és 19 év közötti fiút és lányt kérdeztek ki szexuális szokásaikról. Az eredmények szerint a megkérdezettek fele már alkalmazta az orális szexet, de azok, akik saját bevallásuk szerint még szüzek voltak, csak 4-ből 1-en mondták azt, hogy közösültek már orálisan.

A megkérdezettek többsége azonban úgy válaszolt, hogy az első hüvelyi közösülésük után már hat hónapon belül kipróbálják az orális szexet is.

Szakértők szerint a Journal of Adolescent Health szakfolyóiratban megjelent tanulmány érvényteleníti azt a nézetet, miszerint a kamaszok "technikai szüzessége" a felelős az orális közösülések terjedéséért.

A kutatásban résztvevő kamaszok több mint fele vallotta be, hogy volt már valamilyen szexuális kapcsolata - ez pedig szakértők szerint túl magas arány, mert a tinédzsereket arra kell ösztönözni, hogy minél későbbre halasszák szexuális aktivitásukat.

Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet
Lélektan

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×