eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Vége a vízibicikli és a hattyú szerelmének

Végérvényesen vége a münsteri Fekete Petra nevű hattyútyúk és egy vízibicikli szerelmének: hús-vér hattyúlegénnyel rak fészket Petra.

A tyúk már decemberben odahagyta a biciklit a fehér kakasért, de kérdéses volt, hogy az új kapcsolat csupán "egyéjszakás" lesz-e, vagy tartós. A fészekrakással immár öröknek tűnik az új szerelem.

Petra, a piros csőrű, fekete ausztráliai hattyú 2006-ban tévedt a németországi münsteri tóra, ahol teljesen belehabarodott a nála jóval nagyobb, de hattyú alakú vízibiciklibe. Fekete Petrát kezdetben Fekete Péternek hívták, mert azt hitték, hím, a vízibicikli pedig nem adott nemi támpontot, mégis kiderült a "nemes" tévedés, és utána a madarat Petrára nevezték át.

A tyúk elválaszthatatlan volt a biciklitől, féltékenyen védte mindentől.

A közönséget és a bicikli tulajdonosát mindazonáltal meghatotta a románc, és gondoskodtak róla, hogy a "pár" együtt telelhessen a város állatkertjében. Ott aztán többször megpróbálták összehozni Petrát hús-vér fekete hattyúlegényekkel, sikertelenül, mígnem decemberben összejött egy fehérrel önszántából.

A hattyúk - mint számos más madárfaj - gondosan és általában egy életre választanak párt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×