INFORÁDIÓ
2021. június 22. kedd
Paulina

titkosszolgálat

2021.06.10. 18:54

Kis-Benedek József: szégyen, hogy 9/11 után ilyesminek kellett megismétlődnie

A hírszerző ügynökségek, a bűnüldöző szervek hibái, illetve kommunikációs kudarcok sorozata előzte meg a Capitolium január 6-i erőszakos megtámadását – áll abban a nyilvánosságra hozott jelentésben, amelyet kétpárti szenátusi bizottságok készítettek a washingtoni kongresszusban. Az InfoRádió Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértőt, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem címzetes egyetemi tanárát kérdezte.
2021.04.20. 17:17

Berendelte a cseh csúcsminiszter a prágai orosz nagykövetet

Prága szerint az orosz diplomaták a titkosszolgálatoknak dolgoztak. A cseh félnek megalapozott a gyanúja, hogy az orosz titkosszolgálatoknak részük van a 2014-ben a dél-morvaországi Vrbeticében egy lőszerraktárban bekövetkezett robbanásokban.
2021.03.11. 18:38

A szlovák titkosszolgálat vezetőjének kezén kattant a bilincs

Szlovákiában a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség emberei csütörtök reggel őrizetbe vették Vladimír Pčolinskýt, a Szlovák Információs Szolgálat, a SIS igazgatóját korrupció gyanúja miatt. A letartóztatást a Speciális Ügyészi Hivatal is jóváhagyta.
2020.03.31. 07:17

Meggyűlik az amerikai titkosszolgálat baja a koronavírussal

"Fehér foltokba" ütközik az Egyesült Államok hírszerzése, miközben a koronavírus-világjárvány feltérképezéséhez és természetrajzának felvázolásához gyűjt adatokat: Kínában, Oroszországban, Észak-Koreában komoly akadályokba ütközik, de Iránban sincs könnyű dolga - áll a Reuters hírügynökség hétfő éjjeli jelentésében.
2019.07.15. 19:11

Szivárogtatás: a brexitőrület nem elég a briteknek

A brit média tudni véli, ki szivárogtatta ki a washingtoni brit nagykövet bizalmas jelentéseit. Az eset diplomáciai botrányt kavart, mert a követ szerint Donald Trump kormányzata „alkalmatlan” és Trump elődjét, Barack Obamát akarta idegesíteni, amikor felmondta az iráni atomalkut.
2018.12.05. 16:59

Elfogták a macedón titkosszolgálat egykori vezetőjét

Elfogták a macedón titkosszolgálat egykori vezetőjét, mert a gyanú szerint ő volt az ötletgazdája és fő szervezője a szkopjei parlament elleni tavaly áprilisi támadásnak - közölte a macedón sajtó szerdán.
2018.05.24. 17:47

Így fúrja - szó szerint - Oroszország Ukrajnát

Kitoloncoltak Ukrajnából két orosz állampolgárt és öt évre megtiltották nekik a beutazást, mert a "digger" mozgalom tagjaiként az orosz titkosszolgálat, az FSZB megbízásából ukrán állami infrastrukturális objektumok földalatti kommunikációs rendszeréről próbáltak illegálisan információkat szerezni - hozta nyilvánosságra csütörtökön az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU).
2018.03.07. 20:17

Így toboroznak ügynököket az orosz titkosszolgálatok Ukrajnában

Az orosz titkosszolgálatok a hidegháború évei alatt szinte tökélyre fejlesztették módszereiket, amelyeket ma is használnak gyanútlan ukrán állampolgároknál arra, hogy besúgóként, ügynökként beszervezzék őket. Az Ukrajinszka Pravda hírportál szerdán közölt cikket, amelyben az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) munkatársaitól kapott információk alapján részletes leírást adott arról, kiket, hogyan igyekeznek beszervezni az orosz Szövetségi Biztonság Szolgálat (FSZB) vagy a katonai hírszerzés (GRU) emberei.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018