INFORÁDIÓ
2021. június 18. péntek
Arnold, Levente

tanévkezdés

2021.02.04. 12:08

Indul a félév: erre érdemes figyelniük a diákoknak

Februárban a legtöbb diák úgy érzi, végre kicsit fellélegezhet: az általános és a középiskolákban megkapták a tanulók a félévi bizonyítványt, a felsőoktatásban véget ért a vizsgaidőszak, kezdődik a tavaszi félév. Ideális az időszak, hogy otthonunkat kissé felfrissítsük, rendszerezzük a holmikat, hogy újult erővel tudjuk folytatni a munkát.
2020.09.01. 19:42

Iskolák körül cirkálnak majd a rendőrök szeptemberben

Egész szeptemberben több rendőr lesz az oktatási intézmények környékén, mivel a tapasztalataik szerint ebben az időszakban a gyerekek és a szülők egyaránt figyelmetlenebbek - mondta az InfoRádiónak a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztályának munkatársa. 
2020.09.01. 19:15

A legtöbb diák gyalog jár iskolába

Elkészült az első iskolába járási körkép. A járvány is befolyásolja, hogy a szülők autóval viszik-e a gyereket az órákra.
2020.09.01. 15:31

Maruzsa Zoltán a felkészülésről, a folyamatos készenlétről és a vegyes tanrendről – nagyinterjú egy rendhagyó tanév elején

Az oktatás minden résztvevője egyet értett abban, hogy tantermi rendben induljon a tanév. Most az a feladat, hogy mindenki vigyázzon a másikra, és csökkentsük a fertőzésveszélyt – mondta Maruzsa Zoltán az InfoRádió Aréna című műsorában. Az Emmi köznevelésért felelős államtitkára beszélt az oktatási intézményeknek küldött protokoll gyakorlati megvalósításáról, a digitális tanrend tapasztalatairól és a módosított Nemzeti Alaptanterv hozadékáról is.
2020.09.01. 14:40

Fény csillant a koronavírus elleni harcban Horvátországban

Szlovéniában kedden közel 190 ezer általános és középiskolás diák, valamint 18 ezer pedagógus számára kezdődött meg az osztálytermi oktatás a koronavírus-járvány közepette, Horvátországban - ahol második napja stagnál az új fertőzöttek száma - a korábbi évekhez hasonlóan csak egy hét múlva kezdődik a tanév.
2020.09.01. 08:06

Véget ért a vakáció, elkezdődött a 2020/21-es tanév

Kedd reggel országszerte becsengetnek a köznevelési intézményekben. A koronavírus-járvány miatt fokozott óvintézkedések mellett, de hagyományos és nem digitális formában kezdődik meg az oktatás az iskolákban. De számos más újdonságot is tartogat ez a tanév.
2020.08.31. 19:58

Wintermantel Zsolt: folytatódik a néhány hónapja kezdődött "emberkísérlet"

Hatalmas káoszra készüljenek kedden a Budapesten közlekedők - mondta Wintermantel Zsolt, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) igazgatóságának Fidesz által delegált tagja, a tanévkezdésre utalva és Karácsony Gergely főpolgármesternek a nagykörút új forgalmi rendjéről szóló bejelentésére reagálva.
2020.08.18. 20:29

A PDSZ szerint betarthatatlanok az iskolai karanténelőírások

Nyolc oldalon hetven járványvédelmi szabály betartására kéri a kormány az oktatási intézményeket annak érdekében, hogy ősszel ne kelljen ismét digitális tanrendet bevezetni. Pedig az egyik tanárszervezet szerint arra lenne szükség, ők ugyanis úgy látják, hogy a hétfőn este kiadott protokoll betarthatatlan.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018