INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 4. kedd
Dominika, Domonkos

tűzszünet

2019.10.23. 15:22

A NATO-főtitkár óvatosan optimista

Két NATO-tagállam, az Egyesült Államok és Törökország előremutató, Szíria északkeleti részére vonatkozóan a múlt hét második felében kötött, majd meghosszabbított tűzszüneti megállapodása lehetőséget kínál a békére, és alapot teremt a konfliktus politikai megoldására - jelentette ki Jens Stoltenberg Brüsszelben szerdán.
2019.10.16. 12:35

Kőkemény üzenetet küldött Szíriával kapcsolatban Erdogan elnök

Soha nem lesz tűzszünet - ezt üzente Erdogan török elnök Donald Trumpnak. Azt is közölte, hogy nem érdeklik az országa elleni szankciók. Közben a török- és immár kurd-szíriai erőket orosz járőrök tartják egymástól távol a vitatott területen.
2019.08.05. 16:57

A szíriai hadsereg felmondja a tűzszünetet

A múlt héten megkötött tűzszünet felmondását jelentette be a Szíriai Arab Hadsereg (SAA) hétfői közleményben, megerősítve, hogy újrakezdi hadműveleteit az északnyugati Idlíb tartományban.
2019.07.18. 07:33

Tűzszünet az ukrán választás mellé

Határozatlan időtartamú tűzszünetben állapodtak meg a kelet-ukrajnai konfliktusban érintett felek a válság rendezésére hivatott háromoldalú, Kijev, Moszkva és az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) képviselőiből álló összekötő csoport ülésén Minszkben.
2019.03.25. 22:03

Nem tartott sokáig a tűzszünet a Gázai övezetben

A Hamász, a Gázai övezetet uraló radikális iszlamista terrorszervezet bejelentette, hogy tűzszünetet kötött Izraellel, amit a zsidó állam nem erősített meg, a harcok pedig kiújultak - közölte az izraeli tizenhármas kereskedelmi tévécsatorna hétfő este.
2018.12.18. 14:28

Percekig tartott a tűzszünet Jemenben, ismét bombáznak

Percekig tartott csak a nehezen kialkudott és néhány napig késleltetett jemeni tűzszünet. Kormánypárti források szerint Hodeida kikötővárosban a lázadók kezdtek lövöldözni. Ennek ellenére a súlyos összecsapások leálltak.
2018.07.21. 09:28

Tűzpárbaj után tűzszünet

Egy héten belül ez már a második tűzszüneti megállapodás Izrael és a Gázai övezetet irányító Hamász között.
2018.02.28. 14:09

Máris megbukott a kelet-gútai tűzszünet

Kudarccal zárult a Damaszkusz környékére meghirdetett részleges fegyverszünet első napja. A kijelölt „humanitárius folyosón” egyetlen lakos sem hagyta el az ostromgyűrűt, miközben kiújultak a harcok. Ezért egyaránt okolják a lázadókat és a szíriai kormányt és orosz szövetségesét.
2018.02.27. 11:19

Kegyetlen választás elé állítják a lakosokat Kelet-Gútában

Kedd reggel életbe lépett a Damaszkusz melletti Kelet-Gúta körül meghirdetett tűzszünet. A szíriai kormánnyal szövetséges Moszkva által bevezetett fegyvernyugvás célja, hogy a polgári lakosok ki tudjanak menekülni az ostromgyűrűből.
2018.02.26. 16:55

Kimenekíthetik a lakosságot Kelet-Gútából

Humanitárius napi tűzszünetek megtartását rendelte el Vlagyimir Putyin orosz elnök a szíriai kormány ellen harcoló felkelők kezén lévő, Damaszkuszhoz közeli Kelet-Gútánál - közölte Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter Moszkvában.
2017.12.27. 13:03

A szakadárok megsértették a karácsonyi tűzszünetet – egy katona meghalt

A Moszkva által támogatott kelet-ukrajnai szakadárok megsértették a téli ünnepek idejére kötött tűzszüneti megállapodást, támadásaik következtében az elmúlt napban egy ukrán katona életét vesztette, öt megsebesült - jelentette szerdán a kijevi hadműveleti parancsnokság. A donyecki szakadárok közölték, hogy készen állnak végrehajtani a szerdára kitűzött fogolycserét.
2017.06.21. 20:09

Tűzszünetben állapodtak meg Kelet-Ukrajnában

Június 24-re virradóan újabb tűzszünet lép életbe a harcok sújtotta kelet-ukrajnai térségben az aratások idejére - közölte a DAN szakadár hírügynökség a minszki tárgyalásokon a Donyecki Népköztársaságot képviselő Denisz Pusilin sajtótitkárára, Viktorija Talakinára hivatkozva.
2017.03.30. 20:12

NATO-országok: Oroszország tegyen rendet Kelet-Ukrajnában!

Az orosz befolyás latba vetését sürgették a NATO-országok a kelet-ukrajnai tűzszünet betartatása érdekében. Az észak-atlanti szövetség főtitkára jelezte, jelentősen megnőtt az összecsapások intenzitása a térségben.
2017.02.22. 07:38

EBESZ-főtitkár: nem jó a kelet-ukrajnai tűzszünet helyzete

A kelet-ukrajnai tűzszünet "nem fest túl jól", és az EBESZ szerdáig biztosan nem képes meggyőződni arról, hogy a harcoló felek a megállapodásnak megfelelően kivonták-e nehézfegyvereiket a konfliktusövezetből - mondta el helyi idő szerint kedden a Reuters brit hírügynökségnek Lamberto Zannier, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) főtitkára, miután felszólalt az ENSZ Biztonsági Tanácsában.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018