INFORÁDIÓ 
2020. október 23. péntek
Gyöngyi

tömeg

2020.06.09. 14:56

Össztüzet zúdít a közlekedésszakma a MÁV új menetrendjére

Indokolatlan, logikátlan, az utasok piszkálása, nem segíti a járvány elleni védekezést – az InfoRádió által megkérdezett szakmai szervezetek így látják a járványhelyzet lecsengésével életbe lépő, de éppen járványügyinek nevezett MÁV-menetrendet. Azonban a társaságnak is vannak érvei.
2020.04.23. 20:45

Közlekedő Tömeg: időszerű a Petőfi híd felújítása, de van égetőbb

A Budapesti Közlekedési Központ internetes oldalán szerdától társadalmi egyeztetés kezdődött a Petőfi híd és a Boráros tér felújításáról. Szalay Áron, a Közlekedő Tömeg nevű civil egyesület elnöke szerint a Petőfi híd rekonstrukciója és a Boráros téri csomópont átalakítása mindenképpen időszerű, de először a Lánchidat kellene felújítani.
2020.03.30. 07:11

Egyre több a konfliktus a járvány miatt a Balatonnál

Nem az a fő probléma, hogy a járványt nem a nagyvárosokban kívánják átvészelni, hanem az, hogy kevésbé tartják szem előtt a veszélyhelyzetre kihirdetett kötelező viselkedési formákat – mondta a veszprémi televíziónak a nagyvárosokból érkező nyaralótulajdonosról Csopak polgármestere.
2019.01.31. 10:17

Vasúti mellékvonalak - bezárás helyett más várható

A Vasutasok Szakszervezetének elnöke és a Közlekedő Tömeg Egyesület is úgy tudja, vasúti mellékvonalakat zár be a MÁV. A vasúttársaság és az érintett tárca azonnal reagált: szó volt ilyesmiről, de nem következik be.
2018.11.14. 06:10

Új metró, kevesebb átszállás - százezrek lélegezhetnének fel

A kormányzati közlekedési fejlesztési tervek megvalósítása a fővárosiak és az agglomerációból érkezők számára is az eddigieknél könnyebb közlekedést biztosíthat - mondta Vitézy Dávid közlekedési szakértő, a Budapesti Közlekedési Központ korábbi vezérigazgatója. Bella Jakab, a Közlekedő Tömeg elnöke szerint a fejlesztésekkel az autósok is versenyképes alternatívát kaphatnának.
2018.08.21. 10:00

Nehéz helyzet a BKV-nál az elektromos buszok miatt

Üzemképtelenség miatt a BKV több Modulo elektromos busza sem tudott forgalomba állni a múlt héten. A Közlekedő Tömeg Egyesület alelnöke szerint a járműflotta fiatalítására és megbízható autóbuszokra van szükség. A BKV igyekszik megoldani a részben az Ikarus Egyedi Kft. csődje miatt kialakult helyzetet.
2018.07.29. 11:15

Fontos figyelmeztetést adott ki a rendőrség

Nagyszámú érdeklődő várható a Forma-1-es Magyar Nagydíj délutáni futamára, ezért fokozott figyelemre és türelemre kérik a verseny helyszínét gépkocsival elérni kívánókat.
2018.06.11. 20:54

Megmérték a Tejútrendszert

A Tejútrendszer tömege 960 milliárd Nap tömegével egyenlő - állapította meg egy arizonai kutatócsoport egy új mérési módszer segítségével.
2018.06.06. 12:21

Nagyon rossz hírek jöttek az Adriáról

Az év első öt hónapjában 20 százalékkal több turista érkezett Horvátországba, mint a tavalyi év azonos időszakában. Nagyon úgy tűnik, hogy nemcsak sokkal drágább lesz az idei horvát nyaralás, mint tavaly, hanem minden eddiginél nagyobb tömegre is fel kell készülni.
2018.06.05. 16:59

Miért nem kapcsolják be a klímát a budapesti autóbuszokon?

A fővárosi közlekedési eszközökön 24 fok felett kapcsolják csak be a klímát, de már az értékhatár alatt is nagy hőség van a felmelegedett buszokon – vélekedett a Közlekedő Tömeg Egyesület alelnöke. Kelemen Tamás szerint a Budapesti Közlekedési Központ saját hatáskörben dönthetne arról, hogy alacsonyabb hőmérséklet esetén bekapcsolják a légkondicionáló berendezéseket.
2018.04.17. 05:40

Helyszínek, ahol gondot okoz a sok turista

A BBC összeállításában öt olyan helyszínt mutat be, ahol a turisták tömegét nem nézi jó szemmel a lakosság. Egyes helyeken kénytelenek voltak kényszerszünetet tartani, máshol az árakat emelték meg a terület védelme érdekében.
2018.02.17. 08:30

Katasztrófa fenyeget a nagykörúton

Már most is feszítette a menetrend a nagykörúti villamosvonalon, de a pályahibák miatt további lassulás várható, ez pedig még nagyobb zsúfoltsághoz vezet. Ha elkezdődik a 3-as metró középső szakaszának felújítása, tarthatatlanná válhat a helyzet,
2017.11.09. 14:55

Közlekedő Tömeg: súlyos problémák vannak a hétvégi metrópótlással

A Közlekedő Tömeg Egyesület szerint bár nagyon kellemetlen, technikailag viszonylag gördülékeny a 3-as metró északi szakaszának hétköznapi pótlása, a gondok elsősorban a hétvégén jelentkeznek, amikor a járat teljes vonalán metrópótló autóbuszok viszik az utasokat.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018