eur:
392.95
usd:
363.66
bux:
65938.65
2024. március 1. péntek Albin
Nyitókép: Pixabay

Elkapta és felgyújtotta a tömeg a Google önvezető autóját - videó

Pillanatok alatt betörték a Waymo autó szélvédőit és lángra lobbantották - az önvezető technológia egyre kevésbé népszerű.

Felgyújtották a Google-höz köthető Waymo egy önvezető autóját San Franciscóban, ami az eddigi legdurvább támadás az autonóm járművek ellen - írja a Reuters értesülése alapján a VG.hu. Szombat éjszaka a kínai holdújévet tűzijátékkal is ünneplő tömeg körülvette a fehér SUV-ot a város kínai negyedében, és gyorsan neki is láttak az elpusztításának - írja a lap.

Először az ablakokat törték be, nem sokkal később viszont egy tűzijáték felgyújtotta - a Waymo és a helyi tűzoltók szerint is ez okozta a tüzet.

Az önvezető autóban senki sem utazott, amikor az incidens történt.

A San Francisó-i rendőrök vizsgálják az esetet, ám azt nem árulták el, hogy történt-e letartóztatás az ügyben. A felgyújtott autón 29 kamera és más szenzorok is voltak a hírügynökség beszámolója szerint.

Hozzáteszik, az önvezető járműveket korábban is érték támadások, ám azok jóval enyhébbek voltak a mostaninál. Így az eset arra is rávilágít, hogy egyre erősebb az ellenérzés a technológiával szemben, különösen a tavalyi év balesetei után. Az esetek miatt a Waymo versenytársa, a General Motors támogatását élvező Cruise beszüntette szolgáltatását a városban, míg a Waymo egyik autója a múlt héten ütött el egy biciklistát San Franciscóban, könnyebb sérüléseket okozva.

Címlapról ajánljuk
Elemző az átfogó jelentésről: Párizs kezd rájönni, hogy a migráció nem mehet így tovább

Elemző az átfogó jelentésről: Párizs kezd rájönni, hogy a migráció nem mehet így tovább

A francia kormány nem fordít elegendő forrást az illegális bevándorlás elleni küzdelemre. A francia számvevőszék jelezte, hogy a kitoloncolások száma elenyésző, miközben félmillióra becsülik az országban jogellenesen tartózkodók számát, ezért a jelenleginél nagyobb anyagi ráfordítást szorgalmaz az illegális migráció elleni küzdelem hatékonyabbá tételére. Az InfoRádió Gönczi Róbertet, a Migrációkutató Intézet elemzőjét kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.01. péntek, 18:00
Kandrács Csaba
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Szép pluszban zártak az amerikai indexek

Szép pluszban zártak az amerikai indexek

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel Ázsiában, ezt követően emelkednek az európai tőzsdék is, Amerikában pedig szintén jó hangulatban telt a kereskedés, az emelkedést a Nasdaq vezette.  Igencsak eseménydúsan telik a nap a magyar tőzsdén, az osztalékról szóló bejelentés hatására kilőtt a Duna House, de szenved a Masterplast és az AutoWallis is. A hazai blue chipek közül pedig csak az OTP árfolyama van pluszban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×