eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Forrás: Twitter

Tömegbe hajtott egy autó Berlinben – videó

Egy halálos áldozatról érkezett jelentés.

Gyalogosok közé hajtott egy jármű Berlinben. Az első sajtójelentések szerint egy ember meghalt és nyolcan megsebesültek. A CNN és a The Telegraph legalább 30 sebesültről tud. A Bild nyolc sérültről ír, köztük ötnek kritikus az állapota. Thilo Cablitz rendőrségi szóvivő a helyszínen tartott tájékoztatóján azt mondta, hogy a sérültek közül négyen súlyos állapotban kerültek kórházba.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a nagykövetség munkatársai már kapcsolatban vannak a rendőrséggel, egyelőre nincs információjuk arról, hogy lenne magyar érintettje a gázolásnak.

A gázoló egy férfi, aki Renault Clio típusú kisautójával a Kurfürstendammról érkezve nagyjából a Vilmos császár emléktemplommal szemben felhajtott a járdára, elgázolt több embert, aztán visszatért az úttestre, és nagyjából 100 méter után ismét a járdára hajtott és végül egy parfüméria kirakatát áttörve állt meg.

Vezetője a Bild szerint menekülni próbált, járókelők fogták el, és adták át a kiérkező rendőröknek, akik őrizetbe vették. A rendőrség szóvivője szerint "az elkövető a történtek hatása alatt állt".

Egyelőre nem tudni, hogy baleset történt, vagy szándékos gázolás.

A környéket lezárták. A rendőrség és a mentőszolgálat nagy erőkkel vonult a helyszínre, mentőhelikoptert is bevetettek. A környéket lezárták. A mentésben és a helyszínelésben nagyjából 60 mentő és 130 rendőr vesz részt.

Az eset Berlin nyugati részének központjában történt, a Breitscheid tér közvetlen közelében, ahol 2016-ban a karácsonyi vásár idején egy tunéziai szélsőséges iszlamista a tömegbe hajtott egy lopott kamionnal, halálra gázolva 11 embert.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×