INFORÁDIÓ 
2019. június 17. hétfő
Alida, Laura

szankció

2019.05.27. 07:12

Megszólalt a Huawei vezére: ezt lépik az amerikai szankciók hatására

A saját fejlesztések felgyorsításán, illetve más beszállítókkal való együttműködéseken keresztül igyekszik fenntartani előnyös helyzetét a piaci versenyben az amerikai szankciók által sújtott Huawei kínai telekommunikációs óriásvállalat - nyilatkozta Zsen Cseng-fej (Ren Zhengfei), a Huawei Technologies alapítója a Bloomberg amerikai hírügynökségnek, egy hétfőn közzétett interjúban.
2019.01.28. 11:12

Trump óva inti Magyarországot is

Trump figyelmeztette az európai országokat, hogy ne próbálják megkerülni az Irán elleni amerikai szankciókat.
2018.12.06. 07:56

Kanadában letartóztatták a Huawei globális pénzügyi igazgatóját

Az amerikai hatóságok kérésére Kanadában letartóztatták a Huawei globális pénzügyi igazgatóját, Meng Van-csóut, a kínai távközlési óriásvállalat alapítójának lányát. Sajtóértesülések szerint a kényszerintézkedés az Irán ellen bevezetett amerikai szankciók megsértésével hozható összefüggésbe.
2018.11.14. 16:58

Van, ami segítsen Iránnak az amerikai szankciók ellen

Az iráni gazdaság megszenvedi, de valószínűleg átvészeli az amerikai szankciókat. Elemzők szerint a gazdaság teljesítményének visszaesésére lehet számítani, de összeomlás nem várható - derül ki a Reuters hírügynökség gazdasági elemzéséből.
2018.11.05. 20:16

Irán nem foglalkozik a szankciókkal

Az Egyesült Államok hétfőn hatályba léptette a megújított szankciókat Irán ellen - jelentette be újságíróknak Mike Pompeo amerikai külügyminiszter Washingtonban. Irán jelezte, hogy nem törődik a tilalmakkal.
2018.11.01. 10:36

Moszkva szankciókat vezetett be Kijevvel szemben

Kormányrendeletet írt alá Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök, amelynek értelmében Oroszország gazdasági ellenszankciókat léptet életbe 322 ukrán állampolgárral és 68 vállalattal szemben.
2018.09.25. 09:32

Európa megadja magát Trumpnak

Az európai országok, kelletlenül, de meghajolnak az amerikai nyomás előtt és fokozatosan feladják a kereskedelmet Iránnal. Egy, a hidegháborús időkből ismert kereskedelmi megoldás azonban segíthet részben életben tartani a kétoldalú forgalmat.
2018.08.27. 17:21

Moszkva még gondolkodik a válaszon

A Kreml tanulmányozza a Washington által a Szkripal-ügyre hivatkozva bevezetett újabb Moszkva elleni szankciókat, hogy a hatásuk alapján megértse, milyen intézkedéseket követelnek meg Oroszország érdekében - jelentette ki az orosz elnöki szóvivő Kemerovóban.
2018.08.21. 15:07

Brit felhívás: még keményebb szankciókat Moszkva ellen

Az Európai Unió is vezessen be további kemény szankciókat Oroszországgal szemben, Moszka rosszindulatú magatartása miatt, ahogy az Egyesült Államok is teszi – ezt sürgette az új brit külügyminiszter. London uniós partnereinek egy része azonban valószínűleg ezt nem engedi majd.
2018.08.09. 11:05

Nehéz döntés előtt az európai cégek

Rosszul járhatnak az európai cégek, ha betartják az uniós blokkoló rendeletet, vagyis tovább kereskednek Iránnal, viszont emiatt megszakad a kapcsolatuk az Egyesült Államokkal – mondta az InfoRádiónak a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója. Szalai Máté szerint valószínű, hogy több vállalat nem tartja be az uniós szabályt, inkább Amerikának kedvez.
2018.08.06. 21:28

Irán keményen visszaszólt Trumpnak

Az iráni elnök értelmetlennek minősítette a tárgyalásokat az Egyesült Államokkal, miközben Washington bejelentette, hogy hétfő éjféltől újra hatályba lépek az Irán elleni amerikai szankciók.
2018.08.02. 05:05

Ankara azonnali válaszlépésekkel fenyeget az amerikai szankciók miatt

Késlekedés nélküli válaszlépéseket helyezett kilátásba Washingtonnal szemben a török külügyminisztérium szerdán, miután az amerikai pénzügyminisztérium - Andrew Brunson amerikai lelkipásztor törökországi fogva tartására hivatkozva - szankciókkal sújtotta a török belügyi, valamint igazságügyi tárca vezetőjét.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018