INFORÁDIÓ 
2019. december 12. csütörtök
Gabriella

pszichológus

2019.11.17. 09:37

Korhatárbotrány: a mozi nem tehet különbséget néző és néző között

A gyerekek akár egy horrorfilmet is végignézhetnek a moziban, mert a jelenlegi szabályozás ugyanis nem tiltja. Az Országgyűlés kulturális bizottságának alelnöke úgy véli, hogy a jelenlegi törvény újraszabályozását szakmai és társadalmi vitának kellene megelőznie.
2019.09.01. 14:25

Nem családi gyászesemény, hogy kezdődik az iskola

A szülők iskolakezdés után legalább még egy-két hétig fordítsanak több időt a gyermekekre, de nem szabad stresszben tartani őket az iskolakezdés miatt – mondja Léder László pszichológus.
2019.03.04. 13:07

Itt a "jó" válás receptje - a lehető legkevesebb sérülés a családban

Bár a válás nyilvánvalóan minden érintett családtag számára trauma, de ha bekövetkezik, igyekezni kell a lehetőségeken belül jól csinálni. Deliága Éva pszichológus, a Ketten háromfelé című könyv szerzője szerint odafigyeléssel a válás után is megteremthető a harmonikus családi élet és a boldog gyermekkor.
2019.01.25. 12:52

Van olyan mozdonyvezető, aki már túl van tíz gázoláson

A pszichológus szerint teljesen egyedi a hatása minden érintett sofőrre, ha vétlen egy halálos balesetben, de például a mozdonyvezetőknél részletes protokoll ad lehetőséget, hogy kevésbé erősen maradjon meg a hatása.
2018.10.03. 08:01

Fordulat jöhet a Balla-gyilkosság ügyében

Pszichológust hallgat meg szerdán a bíróság arról, hogy a vádlott bevallhatta-e Balla Irma debreceni önkormányzati képviselő megölését kétszer is drog hatására.
2018.07.10. 12:34

Nem találkozhatnak a szüleikkel a barlangból kimentett fiúk

A Tam Luang barlangrendszerből eddig kiszabadított 10 fiatal még egy hétig nem találkozhat a szüleivel, mert féltik őket a fertőzésektől, és hogy talán maguk is fertőzhetnek. Mindannyian jól vannak bár két fiúnál enyhébb tüdőgyulladást állapítottak meg. Bár a szüleik közelsége jót tenne, ilyenkor az a fontos, hogy a közösen átélt trauma után még egy ideig együtt maradhassanak gyerekek – mondta az InfoRádiónak Vida Ágnes pszichológus.
2018.03.07. 14:07

Tari Annamária egyetért az iskolai mobiltilalommal

A következő tanévtől tilos lesz a mobiltelefonok használata a francia iskolákban. Az InfoRádió által megkérdezett pszichoterapeuta szerint ez jó döntés, ugyanakkor számolni kell az elvonási tünetek megjelenésével is.
2018.02.07. 06:07

Mit kell tenni, ha rossz jegyeket hoz haza a gyerek?

Az iskolai félévi bizonyítványosztás sok családban jár feszültséggel, különösen, ha az érdemjegyek nem éppen a legjobbak. Mi ilyenkor a helyes szülői magatartás? – erről beszélt Balázs Nelli klinikai szakpszichológus az InfoRádió Katedra című magazinműsorában.
2017.09.07. 16:13

Vekerdy Tamás: ezért gyötörjük a gyerekeinket

Nagyon megbosszulja magát, ha a szülő mindenáron hajszolja gyermekét, sokkal fontosabb, hogy mindketten érezzék jól magukat a bőrükben - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Vekerdy Tamás pszichológus, író, és jelezte: a szülőnek nem szabad túlzásba esnie a gyermek iskolán kívüli foglalkozásainál sem.
2017.09.07. 10:50

Vekerdy Tamás: a felnőttek elveszik a gyerekkort a gyerekektől

A felnőttek átviszik a gyerekekre a szorongásaikat, holott például az sem feltétlenül igaz, hogy a jó tanulókból sikeres felnőttek lesznek - hangsúlyozta az InfoRádió Aréna című műsorában Vekerdy Tamás pszichológus, író.
2017.06.06. 09:24

Orbán Viktor dönthet a nagy pszichológusvitában

Hiába tiltakoznak a szakemberek, kritizálta az Igazságügyi Minisztérium (IM) és a Miniszterelnökség, továbbra sem tett le Balog Zoltán arról, hogy az összes hazai pszichológust egy kamarába terelje.
2017.05.23. 18:09

Manchesteri merénylet: így élik meg a traumát a tinédzserek

Akár évekig is eltarthat, amíg feldolgoz egy kamasz egy olyan sokkot, mint a manchesteri robbantás, ha ott volt a merénylet helyszínén - mondta az InfoRádiónak Salát Luca, a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat pszichológusa.
2017.02.18. 11:10

Pszichológushoz jár a világbajnok magyar úszó

Változtat felkészülésén, és Tenerifén edzőtáborozik majd a világbajnok úszó, Cseh László, aki a Nemzeti Sportnak adott interjúban beszél a riói olimpia tanulságairól, és arról is, hogy sportpszichológus segítségét is igénybe veszi.
2017.02.17. 16:11

Tari Annamária: Csalódottságot és haragot okoz a virtuális világ

Az élet kizárólag pozitív – ezt az életérzést közvetíti az online tér. Ehhez képest nagy csalódás, amikor látszik a valóság. Ekkor lehet látni azt, ami időnként a Z-generáción látszik: a csalódottság átment haragba, és azt mondják, hogy erről nem volt szó – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Tari Annamária pszichológus.
2017.02.13. 19:57

Ezt a pár hibát ne kövesse el, ha pénzhez jut

Péntek este egy fővel bővült a hazai milliárdosok tábora: 22 és fél millió eurót nyert valaki az Eurojackpot játékon. Az InfoRádiónak nyilatkozó pszichológus szerint nagyon nehéz megtartani egy ekkora nyereményt.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018