INFORÁDIÓ
2021. március 5. péntek
Adorján, Adrián

párkapcsolat

2021.02.27. 14:30

Párkapcsolati mediátor: a pandémia pusztítja a házasságokat is

A szakemberek szerint sok kapcsolatra megerősítőleg hat a koronavírus-járvány, a házasságok egy részének végére azonban éppen a Covid tesz pontot. A kimutatások szerint tavaly 15-20 százalékkal nőtt a válások száma, melyet többségében továbbra is a nők kezdeményeznek.
2020.05.18. 08:33

Érdemes átbeszélni a karantén tapasztalatait a családoknak is

Számvetést javasol a karantén végén a családoknak, pároknak Török Szabolcs, a Semmelweis Egyetem Mentálhigiénés Intézetének docense. A szakember az InfoRádióban elmondta: így ennek a nehéz időszaknak a pozitív hozadékait is meglehet őrizni. A krízishelyzet ugyanis nemcsak konfliktusokat okozott, de meg is erősíthette a családi és párkapcsolatokat
2020.04.20. 19:47

Nem akármire adta a fejét Böjte Csaba

„Szerelem tanösvény” címmel indított videósorozatot közösségi oldalán Böjte Csaba. A ferences rendi szerzetes a fiataloknak ad udvarlási és párkapcsolati tanácsokat, amelyekkel az emberi kapcsolatok fontosságára szeretné felhívni a figyelmet.
2020.04.12. 16:26

Növeli a stresszt az otthoni bezártság, de van megoldás

Az új helyzetben minden családban, párkapcsolatban több lesz a konfliktus. Hiába vágytunk ugyanis az együtt töltött időre, újra meg kell tanulnunk kezelni egymást – figyelmeztet a pszichológus. Az izoláció és a járvány egyébként is feszültséget és szorongást kelt, ám az ezzel való megküzdés pozitív energiákat is teremthet, és fejlődhetünk általa – teszi hozzá Goschi Gabriella. A klinika szakpszichológus a feszültségoldásról is beszél, és azt is elárulja, mikor érdemes szakemberhez fordulni.
2020.02.12. 21:50

Megdöbbentő hatása van a boldog párkapcsolatnak

Amerikai kutatók csaknem 4500 heteroszexuális párt követtek nyolc éven át egy nagyobb tanulmány keretében, amely az egészség és a nyugdíjas kor összefüggéseit elemezte.
2019.12.06. 11:32

AutoNőmia – egy nem mindennapi könyv nőknek

Mit jelent az autonómia egy párkapcsolatban és miért is fontos az autonómia megteremtése és megőrzése a párok között? Ezekre a kérdésekre keresi a válaszokat az AutoNőmia - A jó párkapcsolat titka című könyv.
2018.11.29. 15:02

Hosszú Katinkának új udvarlója van

Lapértesülés szerint az úszónő végleg lezárta a múltat: túllépett a tönkrement házasságán, sőt, állítólag Dudás Dániellel is csak futó kalandja volt. Az úszónő nincs egyedül, egy civil férfi a párja.
2018.02.15. 05:41

Veszélyben az egyedülálló apák

A gyermeküket egyedül nevelő férfiak halálozási aránya jóval nagyobb, mint a párkapcsolatban élő férfiaké, a párkapcsolatban élő nőké és a gyermeküket egyedül nevelő nőké - állapították meg kanadai kutatók a Lancet Public Health című szaklapban megjelent kutatásukban.
2017.10.28. 16:11

Szeretnék, de nehezen megy a családalapítás az egyetemistáknak

A magyar egyetemisták családközpontúak, a legtöbben 2 vagy 3 gyermeket szeretnének vállalni, 2,5 körükben a kívánt gyermekek száma - derült ki a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom országos, reprezentatív felméréséből, amit az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával készítettek.
2017.04.13. 05:05

A házasságát mentheti meg ez az IKEA-trollkodás

Voltak már feszült pillanatai a lakberendezési áruházban a kedvesével bolyongva? Nem ugyanúgy, nem ugyanazt, nem ugyanannyiért, és legfőképpen nem ugyanannyi ideig válogatva képzelték el?
2017.02.18. 18:02

Ön próbálta már a sorozatos monogámiát?

A mai fiatalok nem tartják idejétmúltnak a házasságot, de a válástól sem zárkóznak el, így több sorozatos monogám kapcsolatot tudnak elképzelni, mint a szüleik – mondta az InfoRádiónak Győrffy Zsuzsa, a Semmelweis Egyetem adjunktusa.
2017.01.12. 19:33

Miért választanak fiatal férfiak idősebb nőket társuknak?

Új regénye jelent meg az 1956 óta Londonban élő Vizinczey Istvánnak, aki ötven éve világsikert ért el 'Az érett asszonyok dicsérete' című önéletírásával. A Daily Telegraph annak kapcsán kérdezte meg a magyar származású írót, hogy a világlapok képes riportokat közölnek arról, hogy a 85 éves ausztrál-amerikai sajtócézártól, Rupert Murdochtól elvált harmadik felesége, a 48 éves kínai Wendi Deng, mivel új partnert talált magának – a szépen kigyúrt, jóképű, 21 éves modell, a Debrecenben született Zahorán Bertold személyében.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018