INFORÁDIÓ 
2019. július 19. péntek
Emília

nyelvtörvény

2019.05.15. 15:49

Porosenko aláírta a sokat vitatott nyelvtörvényt

Petro Porosenko leköszönő elnök aláírta szerdán az ukrán nyelvtörvényt, amely ellen több ízben hevesen tiltakoztak a kárpátaljai magyar szervezetek, mert szerintük felszámolja a kisebbségek valamennyi eddigi nyelvi jogát.
2019.05.06. 20:00

Sz. Bíró Zoltán: nem lehet felmérni, mi lesz az új ukrán elnök következő lépése

Az ukrán elnökválasztást követően továbbra is feszült az ukrán-orosz politikai viszony. Sz. Bíró Zoltán történész az InfoRádióban pusztítónak nevezte az ukrán parlament által elfogadott nyelvtörvényt. Az Oroszország-szakértő szerint a kizárólagos ukrán nyelvhasználatot nem kellene az identitás alapjává tenni.
2019.04.30. 08:00

Ukrán nyelvtörvény: egyelőre hiába akar bármit az elnök

Egyelőre kivár az Európai Bizottság a múlt héten elfogadott ukrán nyelvtörvénnyel összefüggésben. Az orosz külügy viszont határozottan elítélte. A magyar szakértő ez év végéig nem számít arra, hogy módosítsák a jogszabályt.
2019.04.25. 13:46

Rábólintottak az ukrán nyelvtörvényre - ez maradt a végleges verzióban

A törvény a magánbeszélgetéseket és a vallási szertartásokat kivéve gyakorlatilag mindenhol kötelezővé teszi az ukrán nyelv használatát, a szabályok megsértéséért pedig jogi felelősségre vonást is kilátásba helyez. Szijjártó Péter szerint elfogadhatatlan a törvény, Porosenko szellemiségét idézi.
2019.04.25. 11:09

Elfogadták a sokat vitatott nyelvtörvényt Ukrajnában

Az ukrán parlament elfogadta a sokat vitatott nyelvtörvényt, amely ellen a közelmúltban hevesen tiltakoztak a kárpátaljai magyar szervezetek, mert szerintük felszámolja a kisebbségek valamennyi eddigi nyelvi jogát.
2017.12.06. 14:18

Szijjártó Péter reagált a 11 ország által írt tiltakozó levélre

Ukrajna azáltal, hogy a kisebbségi jogokat súlyosan sérti és azáltal, hogy elfogadta az új oktatási törvényt, nemcsak európai uniós kötelezettségeinek, hanem NATO-kötelezettségeinek sem tesz eleget - jelentette ki Szijjártó Péter szerdán Brüsszelben, a NATO-tagországok kétnapos külügyminiszteri tanácskozásának szünetében.
2017.11.18. 14:25

Németh Zsolt: Magyarország mindent megtesz a vita rendezése érdekében

Magyarország továbbra is mindent megtesz az ukrán oktatási törvény körüli vita rendezése érdekében, ezért a közelmúltban az Európai Unió több szervezetétől is segítséget kért - mondta az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018