INFORÁDIÓ
2021. április 21. szerda
Konrád

nato-csúcs

2019.12.03. 19:54

Már lehetséges fenyegetésnek tartja Kínát a NATO

A NATO-tagállamok kedden előzetesen megállapodtak a jubileumi csúcstalálkozó zárónyilatkozatának szövegéről. A nyilatkozatban első ízben értékelték lehetséges fenyegetésként Kínát, mint feltörekvő katonai hatalmat.
2018.07.12. 17:15

Válságtanácskozás után határozott kiállás a NATO-csúcson

Donald Trump éles bírálatokat fogalmazott meg, név szerint megszólítva Angela Merkelt is. Félbeszakadt egy tanácskozás és rendkívüli ülést tartottak, egy ideig az a hír is elterjedt, hogy az amerikai elnök kiléptetné országát a NATO-ból. Végül ezt cáfolták, de a német kancellár kijelentette: a szövetségesek komoly hozzájárulás mellett kötelezték el magukat. Donald Trump odaszúrt Theresa May-nek is, majd kétnapos tárgyalásra Nagy-Britanniába utazott.
2018.07.12. 12:32

Trump kivonulna a NATO-ból?

Az Egyesült Államok kilépésével fenyegetett Donald Trump amerikai elnök a brüsszeli NATO-csúcsértekezlet csütörtöki zárónapján, arra az esetre, ha a tagországok záros határidőn belül nem emelik meg védelmi költségvetésüket - röppent fel a hír diplomáciai forrásokra hivatkozva. Súlyos következményekkel fenyegetett az elnök.
2018.07.12. 11:07

Orbán Viktor: elkezdődött az összecsiszolódás

Magyarország a világ egyik legbiztonságosabb országa, ezért különösen figyelnie kell arra, hogy "amit már végre megteremtettünk magunknak, azt ne veszítsük el" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön, a NATO-tagországok állam- és kormányfőinek brüsszeli találkozója közben az M1 aktuális csatornának.
2018.07.11. 21:48

Jelentősen növekedik a NATO-tagállamok védelmi hozzájárulása a főtitkár szerint

Jelentősen és folyamatosan növekedik a NATO-tagállamok védelmi hozzájárulása, a hidegháború óta most a legmagasabb az európai és globális védelemre fordított kiadások összege - jelentette ki a NATO főtitkára Brüsszelben szerdán, a nemzetközi védelmi szövetség kétnapos csúcstalálkozójának első munkaülését követően.
2018.07.11. 14:10

Nekiment Németországnak az amerikai elnök

Donald Trump Oroszország foglyának nevezte Berlint az Északi Áramlat-2 orosz gázvezeték tervezett kiépítése miatt. Angela Merkel mást gondol erről.
2018.07.11. 07:54

Fokozódó feszültség a ma kezdődő NATO-csúcs előtt

Donald Trump amerikai elnök ismét a NATO-tagországokat bírálta a szerdán kezdődő NATO-csúcstalálkozó előtt, mert szerinte nem költenek eleget a saját védelmükre. Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke szerint az Egyesült Államoknak nincs és nem is lesz jobb szövetségese Európánál.
2018.07.10. 22:13

Happy enddel ért véget a thaiföldi mentőakció - a nap hírei

Thaiföldön mindenki épségben kijutott az elárasztott barlangból, a mentés befejeződött. Fokozott a biztonsági készültség Brüsszelben a szerdán kezdődő NATO-csúcs miatt. Csaknem 154 milliárd forintos támogatást ítélt meg a hármas metró felújítására az Európai Unió. A nap legfontosabb hírei július 10-én.
2018.07.10. 06:45

"Halálosan rettegnek" Trump fenyegetésétől az európai szövetségesek

„Rettegnek” az európai vezetők, hogy Donald Trump elnök kivonja az amerikai csapatokat a kontinensről – mondta Leon Panetta volt védelmi miniszter. A megjegyzés az eheti NATO-csúcs előtt hangzott el, ahol Trump katonai kiadásaik növelésére akarja rávenni az európai szövetségeseket.
2016.07.11. 10:14

A NATO is segíti a migráció elleni küzdelmet

Részben magyar kezdeményezésre a NATO is segítségül szolgál a migráció elleni küzdelemben - nyilatkozta Orbán Viktor miniszterelnök a NATO varsói csúcstalálkozója után.
2016.07.11. 08:40

Reped a NATO egysége?

A vélt orosz fenyegetéssel szembeni egységét próbálta demonstrálni a NATO a hétvégi, varsói csúcson. Egyes elemzők szerint azonban a közös nyilatkozat valójában megpróbálja elterelni a figyelmet arról, hogy nem egységes Moszkva megítélése a szövetségen belül.
2016.07.09. 18:51

Ebben egyeztek meg a NATO-csúcson

A minden irányból érkező fenyegetésekkel, így a terrorizmussal szembeni védelmi és elrettentő erő fokozását, az euroatlanti térség és Európa egységét, az Oroszországgal folytatandó értelmes párbeszédet tartották egyebek mellett a legfontosabb szempontnak a NATO varsói csúcstalálkozójának résztvevői, akik szombaton elfogadott nyilatkozatukban a migránsválság kezelésében is fokozott segítséget akarnak nyújtani, hitet téve a demokrácia, az emberi szabadságjogok és a jogállamiság értékei mellett.
2016.07.08. 20:07

Megkezdődött a NATO-csúcs

Megkezdődött péntek délután a NATO kétnapos csúcstalálkozója Varsóban, az értekezleten elsősorban a katonai szövetség keleti és déli szomszédságában tapasztalható, főleg az Oroszország miatti fenyegetésekre adandó válaszokról döntenek.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018