INFORÁDIÓ 
2020. július 10. péntek
Amália

megfigyelés

2020.03.20. 11:09

Koronavírus – árgus szemekkel figyelik a mobilhasználók mozgását

Több országban elkezdték használni a mobilhálózatból kinyerhető adatokat az állampolgárok mozgásának megfigyelésére, amivel a koronavírus terjedésének előrejelzése, de a szabályok betartásának ellenőrzése is lehetséges. Az adatvédelmi szakemberek aggódnak.
2019.01.23. 19:17

Szállodaszövetség: nevek nélkül gyűjtik az adatokat

A turizmustörvény módosításának értelmében a szálláshelyek idén nyártól a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatbázisába fogják feltölteni a vendégeik adatait, amelyekhez a rendőrség és az adóhatóság is hozzáférhet. A Demokratikus Koalíció feljelentést tett az Európai Bizottságnál, és aggályait fogalmazta meg a Társaság a Szabadságjogokért is. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a Magyar Időknek adott interjúban cáfolta, hogy veszélybe kerülnek a szállóvendégek bizalmas adatai, és ugyanezt mondta az InfoRádiónak Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.
2018.06.06. 14:02

Több száz radikalizálódott elítélt szabadul Franciaországban

Csaknem 450 radikalizálódott, köztük 50 iszlamista terrorizmusért elítélt szabadul 2019 végéig Franciaországban - közölte szerdán Nicole Belloubet igazságügyi miniszter, aki jelezte, hogy ezeket az embereket a hatóságok a szabadulásuk után is megfigyelik.
2018.03.06. 15:10

Megfigyelés kezdődött Magyarországon

Megkezdte munkáját Magyarországon az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) korlátozott választási megfigyelő missziója - jelentette be Douglas Wake misszióvezető kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.
2018.02.23. 05:20

Egy hobbicsillagász nagy fogása

Egy argentin amatőr csillagásznak sikerült az, amiről a profi asztronómusok évtizedek óta álmodoznak: véletlenül észlelnie egy szupernóva születését.
2018.02.10. 18:54

Donald Trump letiltotta az FBI-os feljegyzést

Az amerikai képviselőház hírszerzési bizottságának demokrata párti tagjai is készítettek egy feljegyzést arról, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) hogyan figyelte meg Donald Trump elnök választási kampánytörzsének kapcsolatát Oroszországgal, hasonlóan a republikánus bizottsági tagokhoz, az elnök azonban ennek a nyilvánosságra hozatalát megtagadta péntek este, eltérően a republikánus feljegyzéstől.
2017.10.03. 14:52

Két kategóriában is nyertek a madármegfigyelők

Sikeres volt a hétvégén rendezett madármegfigyelő nap a Magyar Madártani Egyesület szerint. A szervezet szóvivője elmondta: két nap alatt mintegy félmillió madarat figyeltek meg, a legtöbbet Pest megyében.
2017.08.01. 10:27

Szigorúbban megfigyelik ezentúl a magyarokat

Jóval alaposabban kívánja megfigyelni a jövőben a magyar állam a polgárait – derül ki a Belügyminisztérium által jegyzett, hétfőn benyújtott salátatörvény-tervezetből. Többek közt változtatnának a polgárok személyi adatairól szóló törvényen, így a jövőben központi helyen lehetne tárolni az egyes szervek által készített kép- és hangfelvételeket – írta a Magyar Nemzet.
2017.04.12. 08:51

Az FBI orosz ügynöknek hitte Trump volt tanácsadóját

A The Washington Post című amerikai lap szerint a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) a tavalyi elnökválasztási kampányban megfigyelte Donald Trump egyik volt tanácsadóját, mert az akkori amerikai elnök, Barack Obama kormányzata orosz ügynöknek vélte.
2017.03.17. 09:44

Már gyanú sem kell majd a lehallgatáshoz?

A bűncselekmény elkövetésének legkisebb gyanújára sem lesz szükség ahhoz, hogy valakit lehallgassanak, hogy titkos megfigyelés célpontjává váljon, vagy hogy tudta nélkül felbontsák és elolvassák a leveleit, távollétében átkutassák a lakását, kocsiját - írta a Magyar Nemzet.
2016.09.15. 22:55

Megfigyeléssel is túlélhető a prosztatarák!

A lokalizált prosztatarákban szenvedő férfiaknál kicsi a kockázata annak, hogy a diagnosztizálást követő tíz évben meghaljanak, akár megműtik őket, illetve sugárkezelést kapnak, akár nem - állítja egy amerikai tanulmány.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018