INFORÁDIÓ
2021. június 18. péntek
Arnold, Levente

megállapodás

2021.06.15. 21:15

Vége az EU-USA vámvitának - íme az egyezség

Az Európai Unió és az Egyesült Államok megállapodást kötött az európai Airbus és az amerikai Boeing repülőgépgyártóknak nyújtott, a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) által tiltottnak minősített állami támogatások miatt kialakult vita lezárásáról, és öt évre meghosszabbították egymás exportjára kivetett büntetővámok felfüggesztését - tájékoztatott az Európai Bizottság kedden.
2021.06.03. 17:39

Szijjártó Péter: megszületett az elvi megállapodás a Gazprommal

Októbertől életbe léphet az új hosszútávú magyar-orosz gázvásárlási megállapodás – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter, miután a Szentpétervári Nemzetközi Fórum alkalmából találkozott Alekszej Millerrel, a Gazprom vezérigazgatójával.
2021.03.22. 20:25

Stratégiai kérdéseket vet fel Törökország (ki)lépése

A világpolitika számos szereplője reagált rá – beleértve az amerikai elnököt, valamint több európai intézmény vezetőit –, miközben a csütörtökön kezdődő virtuális uniós csúcs egyik témája éppen az EU-török kapcsolatok alakulása lesz majd.
2021.01.08. 18:47

Hevesen támadják az EU–kínai megállapodást

Össztűz alá kerülhet az Európai Parlament első plenáris ülésén a december 30-án aláírt EU–kínai átfogó kereskedelmi és befektetési megállapodás, különösen azután, hogy szerdán ötvennél is több, demokráciáért tüntető aktivistát vettek őrizetbe Hongkongban.
2020.12.31. 14:00

Brexit: órák kérdése és véget ér az átmenet

A brit parlament mindkét háza jóváhagyta az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kétoldalú kapcsolatrendszerének feltételeit rögzítő megállapodást. II. Erzsébet királynő formális beleegyezésével az egyezmény hajnalban törvényerőre emelkedett, így a brit EU-tagság megszűnése utáni viszonyrendszer szabályainak törvényi előkészítése brit részről befejeződött.
2020.12.23. 17:09

Brexitmegállapodás: már csak a bejelentés időzítése a kérdés?

Megkezdte az Európai Bizottság a brexitmegállapodás gyors elfogadási folyamatának megszervezését, hogy azt január 1-től alkalmazni lehessen, és már csak a megállapodás bejelentésének időzítése (ma vagy holnap) a kérdés – tudta meg három diplomáciai forrásból a Reuters.
2020.12.09. 15:01

Elemző a vétóügyi sajtóhírekről: most már az északiakon állhat vagy borulhat a megegyezés

A lengyel miniszterelnök-helyettesre hivatkozva a Bloomberg hírügynökség arról ír, hogy Magyarország és Lengyelország kompromisszumot kötött az uniós büdzsé vétójának visszavonásáról. Lengyel sajtóértesülések az elfogadott javaslat lényege az, hogy a jogállami a mechanizmust elfogadják, de alkalmazását befagyasztják az uniós bíróság döntéséig. Feledy Botond külpolitikai elemző szerint a kérdés az, hogy a kritikus északi tagállamok elfogadják-e ezt a megoldást.
2020.11.23. 08:00

Home office: az írásos megállapodás mindenképp szükséges

Célszerű írásban megállapodni a távmunkavégzésről az új, november közepén megjelent kormányrendelet szerint – hívja föl a figyelmet a Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal. Szűcs László ügyvéd arra is emlékeztetett, a határozat szerint a munkavállalónak az otthoni munkára rezsiátalány lehet fizetni.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018