INFORÁDIÓ 
2019. október 20. vasárnap
Vendel

líbia

2018.06.26. 09:07

Közös ellenőrzőközpontokat hozna létre Olaszország és Líbia

Líbia déli határai mentén állítsanak fel migránsfogadó központokat – ezt javasolta Matteo Salvini, keményvonalas olasz belügyminiszter a líbiai kormánnyal folytatott tárgyalásai után. Azt is elmondta, hogy Róma az e heti EU-csúcson a többi tagállam elé tárja a javaslatot.
2018.03.20. 06:16

Újra Kadhafi lehet Líbia elnöke

Indul a líbiai elnökválasztáson a néhai diktátor, Moammer Kadhafi fia, Szeif al-Iszlám - számolt be egy pánarab televízió hétfőn.
2018.02.02. 11:58

Közel száz migráns fulladhatott vízbe

Mintegy kilencven, többségében pakisztáni migráns vízbe fulladhatott a líbiai partok közelében, miután az őket szállító embercsempészek bárkája elsüllyedt - közölte a Nemzetközi Migrációs Szervezet (OIM).
2017.12.24. 15:25

Tízezer, Líbiából menekülőt fogad be Európa

A Líbiával kialakított humanitárius folyosókon keresztül 10 ezer menekült érkezik Európába jövőre - nyilatkozta Marco Minniti olasz belügyminiszter vasárnap a La Repubblica olasz napilapnak adott évzáró interjújában.
2017.12.13. 20:43

Tízmilliárd forintot dobnak be a V4-ek

Jean-Claude Junkerrel, az Európai Bizottság elnökével és Paolo Gentiloni olasz miniszterelnökkel találkoznak csütörtökön a Visegrádi Négyek kormányfői. A találkozó központi témája a Líbiának a migrációs válsággal összefüggésben nyújtandó segítség lesz.
2017.08.10. 21:32

Líbia lezárta partjait a külföldi mentőhajók előtt

Olaszországot követően Líbia is keményen fellép a menekülteket segítő nem kormányzati szervezetek (NGO) ellen, az észak-afrikai állam haditengerészete csütörtökön bejelentette, hogy a helyi hatóságok külön engedélye nélkül külföldi hajók nem léphetnek be part menti vizeire, abba az övezetbe, amelyet a migránsok "keresésére és mentésére" alakítottak ki.
2017.08.04. 14:35

"Megtorlás": lekapcsolták a civilek hajóját

A berlini külügyminisztérium kapcsolatba lépett Rómával a Földközi-tengeren, Lampedusa közelében az olasz parti őrség által lefoglalt német segélyszervezet Juventa nevű hajója ügyében. Az olasz hatóságok azzal gyanúsítják a segélyszervezetet, hogy közvetve együttműködött a líbiai embercsempészekkel és migránsoknak segítetett az Európai Unióba történő illegális belépésre.
2017.08.01. 17:09

A migráció ellen katonai felszereléseket vittek a németek

A német védelmi miniszter Berlin támogatásáról biztosította az afrikai Niger vezetőit a Líbia felé irányuló migrációs hullám feltartóztatásában. Ursula von der Leyen katonai felszerelésekkel érkezett és tárgyalásain hangsúlyozta, hogy Németország együtt akar működni a térség gazdasági fejlesztésében is.
2017.07.09. 16:32

Menekültválság: van valami, amit nem úszhatunk meg

Az Európai Unió (EU) a menekülthullámot nem nézi tétlenül - szögezte le Johannes Hahn uniós bővítési biztos, osztrák politikus a Kurier című osztrák lap vasárnapi számában megjelent interjújában, amelyben arról is beszélt, hogy a menekültügyi problémákat nem lehet rövid távon megoldani.
2017.06.10. 21:59

Újabb migránsok tűntek el Líbia partjainál

Legalább nyolc migráns halt meg és több tucatnyian eltűntek a líbiai partoknál, miközben Európába akartak eljutni a Földközi-tengeren keresztül - közölte szombaton a líbiai parti őrség.
2017.06.08. 13:19

Új részletek a manchesteri robbantóról

Megbocsátásért esedezett a májusi manchesteri robbantás elkövetője, amikor a merénylet napján felhívta a Líbiában élő családját - közölte csütörtökön Ahmed Bin Szálem, a líbiai terrorellenes erők szóvivője Tripoliban.
2017.05.25. 20:59

Újabb titkokat árultak el a manchesteri robbantóról

"Bosszúvágy" hajtotta Salman Abedit, a hétfő éjjeli véres manchesteri robbantás elkövetőjét, miután egy líbiai származású barátját ebben az angliai városban ölték meg 2016-ban - közölte az AFP francia hírügynökséggel a család egyik barátja.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018