INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 6. csütörtök
Berta, Bettina

líbia

2020.05.31. 17:56

Erősödik a török–líbiai tengely, az Európai Unió a tűzzel játszik

A harmadik líbiai polgárháború már több mint egy éve tart, de a válságról az Európai Unió képtelen volt egységes álláspontot kialakítani, ami a kontinens biztonságát is érinti, hiszen a vezető tagállamok más-más oldalt támogatnak a háborúban – mondta az InfoRádiónak Marsai Viktor, a Migrációkutató Intézet kutatási igazgatója, a Nemzeti Közszolgálati egyetem oktatója.
2020.04.23. 14:47

Ahol nem fékez a koronavírus: a közel-keleti háborúkban

Bár az egész világot „pillanatállj-ba” tette a koronavírus-pandémia, úgy tűnik van olyan hely, ahol ugyanúgy folytatódnak a dolgok, mint korábban. A Közel-Keletről van szó, ahol nem álltak le a helyi háborúk.
2020.02.21. 09:08

Márciusra várják az új uniós migrációs paktumot

Politikai megállapodás jött létre hétfőn az EU-tagállamok külügyminiszterei között a Földközi-tengeren folyó Sophia művelet bezárásáról és egy új tengeri művelet elindításáról a líbiai fegyverembargó kikényszerítésére - mondta az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorának Gyévai Zoltán, a Bruxinfo főszerkesztője. Az Európai Bizottság tavasszal mutathatja be az új migrációs paktumát.
2020.01.19. 21:55

Egyre többen veszik igénybe a személyi kedvezményt - a nap hírei

A pesti gettó felszabadításának 75. évfordulójára emlékeztek a Dohány utcai zsinagógában. Hazaszállították az Iránban lelőtt utasszállító ukrán áldozatainak földi maradványait. A líbiai fegyverembargó betartásában állapodtak meg a konfliktusban érdekelt országok. A nap legfontosabb hírei január 19-én.
2020.01.08. 07:02

Törökök Líbiában: valójában ez zajlik a színfalak mögött

Tiltakozott Törökország líbiai csapatvezénylése ellen négy arab ország, és közös nyilatkozatban ítélte el a lépést. A négy ország az ENSZ által el nem ismert, rivális kelet-líbiai kormányt támogatja, szemben a törökökkel, amely a tripoli kormány szövetségese.
2020.01.06. 06:08

Itt a bejelentés, már elindultak a török katonák Líbiába

Már zajlik a török katonák fokozatos Líbiába telepítése a nemzetközileg elismert egységkormány támogatása érdekében jelentette be Recep Tayyip Erdogan török elnök vasárnap este, hozzátéve, hogy a katonák küldését Ankara és Tripoli novemberi megállapodása alapján kezdték meg.
2018.06.26. 09:07

Közös ellenőrzőközpontokat hozna létre Olaszország és Líbia

Líbia déli határai mentén állítsanak fel migránsfogadó központokat – ezt javasolta Matteo Salvini, keményvonalas olasz belügyminiszter a líbiai kormánnyal folytatott tárgyalásai után. Azt is elmondta, hogy Róma az e heti EU-csúcson a többi tagállam elé tárja a javaslatot.
2018.03.20. 06:16

Újra Kadhafi lehet Líbia elnöke

Indul a líbiai elnökválasztáson a néhai diktátor, Moammer Kadhafi fia, Szeif al-Iszlám - számolt be egy pánarab televízió hétfőn.
2018.02.02. 11:58

Közel száz migráns fulladhatott vízbe

Mintegy kilencven, többségében pakisztáni migráns vízbe fulladhatott a líbiai partok közelében, miután az őket szállító embercsempészek bárkája elsüllyedt - közölte a Nemzetközi Migrációs Szervezet (OIM).
2017.12.24. 15:25

Tízezer, Líbiából menekülőt fogad be Európa

A Líbiával kialakított humanitárius folyosókon keresztül 10 ezer menekült érkezik Európába jövőre - nyilatkozta Marco Minniti olasz belügyminiszter vasárnap a La Repubblica olasz napilapnak adott évzáró interjújában.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018