INFORÁDIÓ 
2020. április 7. kedd
Herman

látás

2020.01.01. 18:25

Ennek a képességnek az elvesztésétől fél leginkább az ember

Nem a rák és nem az Alzheimer-betegség az, amitől a leginkább tartunk, mégis ezerszer több pénz áramlik ezek kutatásába, mint a látás visszaállításának területére. A miértekről is beszélt Roska Botond Szent István-renddel kitüntetett neurobiológus-kutatóorvos az InfoRádió Aréna című műsorában.
2019.12.27. 14:50

Roska Botond: nincs olyan vakság, amelyen nem lehet segíteni

Roska Botond, neurobiológus, a bázeli Molekuláris és Klinikai Szemészeti Intézet igazgatója véletlenül kezdett foglalkozni a problémával. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az átbuherált vírusokról és a legnagyobb félelmekről.
2019.11.19. 17:12

Ettől még a ráknál és az Alzheimernél is jobban rettegünk

Az elmúlt húsz évben sokkal fontosabbá vált az emberek számára a látás – vélekedett az InfoRádió Aréna című műsorában Roska Botond, a Magyar Szent István-renddel kitüntetett neurobiológus, kutatóorvos. Hozzátette: anyagi oka is van annak, hogy miért kevesebb látással kapcsolatos kutatást végeznek.
2018.04.10. 19:34

Hogy látunk az agyunkkal?

A látás idegrendszeri folyamatainak megértésével foglalkoznak egy nemzetközi csoportban az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpont munkatársai. Az InfoRádió "Szigma - A holnap világa" című magazinműsorában Domanits András beszélgetett Orbán Gergővel, a kutatócsoport vezetőjével.
2017.03.09. 21:54

Megmérgezhették a híres írót

Szakértők szerint valószínűleg arzénmérgezés okozta Jane Austen (1775-1817) látásnak súlyos romlását, a brit írónő élete végén már szinte teljesen megvakult.
2017.01.19. 13:44

Milliókon segíthet egy magyar felfedezés

Színtévesztő emberek millióinak életminőségét fogja jelentősen javítani a Samsung legújabb innovációja, amelyet egy magyar kutatócsoport módszerét használva fejlesztett. A SeeColors a világ első olyan mobilalkalmazása, amely meghatározza a színtévesztés fajtáját és mértékét, majd ehhez igazodva egy alkalmazás újrakalibrálja a néző számára a televízió képernyőjét.
2017.01.10. 17:22

Ezért baloldaliak az anyák

Sikerült megoldani annak rejtélyét, hogy az anyák miért inkább baloldalt ringatják az újszülöttjeiket. A kutatók szerint ez a pozíció aktiválja a gyermek jobb agyféltekéjét, amelynek nagy szerepe jut a kommunikációt és a kötődést segítő agyi funkciókban.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018