INFORÁDIÓ
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma

koronavírusteszt

2021.02.18. 16:30

Főváros: novemberre fizetésképtelen lehet Budapest

Elkezdődött csütörtökön a főváros által szervezett ingyenes koronavírus-tesztelés, amelyre még mindig lehet jelentkezni, ugyanis a helyek 66 százalékát foglalták le – közölte Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes egy online háttérbeszélgetésen.
2021.02.11. 18:20

Újra ingyenes tesztkampányt indít Budapest

Ingyenes, önkéntes koronavírus tesztelést biztosít ismét a fővárosi önkormányzat a budapestieknek, a szűrésre tízezer antigénteszt áll rendelkezésre – közölte a Főpolgármesteri Hivatal.
2020.11.02. 17:19

Tesztretesz – Szlovákiába csak negatív igazolással lehet belépni

A 3,63 millió teszt 1,06 százaléka lett pozitív. Szlovákiában munkába menni, a kijárási tilalom kötöttségei alól mentesülni és a határokon oda belépni is csak negatív koronavírusteszt-eredménnyel lehet. A hétvégén megismétlik az országos szűrést.
2020.11.02. 07:21

Megérkeztek a szlovákiai országteszt fő számai és tanulságai

Nagy viták előzték meg, tartottak tőle, többen azt is kérték, hogy fújják le az akciót – de megcsinálták. Szlovákia az elmúlt két napban letesztelte az egész országot, hogy kiszűrjön minden olyan pozitív személyt, aki képes a koronavírus terjesztésére. A nem mindennapi akcióban magyar orvostanhallgatók is részt vettek, akiknek Igor Matovič kormányfő személyesen köszönte meg a munkájukat.
2020.10.09. 18:16

Bécsben már biciklis futárok viszik házhoz a koronavírustesztet

Bécs városa folyamatosan azon dolgozik, hogy minél többen a lehető leghamarabb hozzájussanak a koronavírustesztekhez. Most egy új módszert is bevetnek, immár biciklis és e-robogós futárok szállítják házhoz a gargalizálós teszteket. Most további kétszáz futárt keresnek több mint 600 ezer forintos havi fizetésért.
2020.10.07. 10:42

Gyors és egyszerű PCR-tesztet fejlesztett ki egy magyar cég

Az AzureSeq egylépéses PCR-teszt, használatakor nincs szükség az idő- és költségigényes RNS-kivonásra. A molekuláris diagnosztikával foglalkozó Omixon Biocomputing Kft. egy kaliforniai céggel közösen fejlesztette ki az újítást, a magyar fél kizárólagos forgalmazási jogokkal rendelkezik Európában, a Közel-Keleten és Afrikában.
2020.08.01. 08:00

Számos változással köszönt be az augusztus

Több jogszabály is változik 2020. augusztus elsejével. Többek között a beutazási korlátozásokból gyorsan szabadulni akarók számára fizetős lesz a koronavírusteszt, és életbe lép az Airbnb-szigor. Változik a csődtörvény, és drágulni fog a fővárosi parkolás.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018