INFORÁDIÓ 
2021. január 23. szombat
Rajmund, Zelma

koronavírusteszt

2020.11.02. 17:19

Tesztretesz – Szlovákiába csak negatív igazolással lehet belépni

A 3,63 millió teszt 1,06 százaléka lett pozitív. Szlovákiában munkába menni, a kijárási tilalom kötöttségei alól mentesülni és a határokon oda belépni is csak negatív koronavírusteszt-eredménnyel lehet. A hétvégén megismétlik az országos szűrést.
2020.11.02. 07:21

Megérkeztek a szlovákiai országteszt fő számai és tanulságai

Nagy viták előzték meg, tartottak tőle, többen azt is kérték, hogy fújják le az akciót – de megcsinálták. Szlovákia az elmúlt két napban letesztelte az egész országot, hogy kiszűrjön minden olyan pozitív személyt, aki képes a koronavírus terjesztésére. A nem mindennapi akcióban magyar orvostanhallgatók is részt vettek, akiknek Igor Matovič kormányfő személyesen köszönte meg a munkájukat.
2020.10.09. 18:16

Bécsben már biciklis futárok viszik házhoz a koronavírustesztet

Bécs városa folyamatosan azon dolgozik, hogy minél többen a lehető leghamarabb hozzájussanak a koronavírustesztekhez. Most egy új módszert is bevetnek, immár biciklis és e-robogós futárok szállítják házhoz a gargalizálós teszteket. Most további kétszáz futárt keresnek több mint 600 ezer forintos havi fizetésért.
2020.10.07. 10:42

Gyors és egyszerű PCR-tesztet fejlesztett ki egy magyar cég

Az AzureSeq egylépéses PCR-teszt, használatakor nincs szükség az idő- és költségigényes RNS-kivonásra. A molekuláris diagnosztikával foglalkozó Omixon Biocomputing Kft. egy kaliforniai céggel közösen fejlesztette ki az újítást, a magyar fél kizárólagos forgalmazási jogokkal rendelkezik Európában, a Közel-Keleten és Afrikában.
2020.08.01. 08:00

Számos változással köszönt be az augusztus

Több jogszabály is változik 2020. augusztus elsejével. Többek között a beutazási korlátozásokból gyorsan szabadulni akarók számára fizetős lesz a koronavírusteszt, és életbe lép az Airbnb-szigor. Változik a csődtörvény, és drágulni fog a fővárosi parkolás.
2020.05.12. 06:56

Donald Trump: minden amerikai teszteltetheti magát

A szövetségi kormányzat segíteni fogja a tagállamok vírusteszteléseit - jelentette be Donald Trump amerikai elnök hétfőn a Fehér Ház Rózsakertjében tartott sajtókonferencián.
2020.05.08. 15:12

Az Internél mindenkinek a tesztje negatív lett

A milánói Internazionale hivatalosan bejelentette, hogy tesztelte az első keret összes játékosát, s mindegyikük koronavírus-tesztje negatív lett. Így a játékosok ma edzésbe is álltak.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018