INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 23. szerda
Tekla

kitoloncolás

2020.03.16. 09:52

Kiutasítottak Magyarországról 13 iráni egyetemistát

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság – kitoloncolással – kiutasított Magyarország és az Európai Unió területéről 13 iráni állampolgárságú egyetemistát, akik a Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Szent László Telephelyén voltak karanténban a koronavírus miatt – közölte a Belügyminisztérium hétfőn.
2019.06.19. 08:19

Több millió embert kitoloncolásáról döntött Trump

Az illegális bevándorlók kitoloncolását kezdik meg a jövő héttől az amerikai hatóságok – ezt közölte Donald Trump amerikai elnök. „Olyan gyorsan távolítják el őket, ahogy jöttek” – közölte az elnök, de nem ment bele a részletekbe.
2019.03.24. 11:09

Német illetékes: továbbra is túl sok menedékkérő érkezik Németországba

Továbbra is túl sok menedékkérő érkezik Németországba, egyes civil szervezetek pedig jogállamban elfogadhatatlan módon akadályozzák a védelemre nem szoruló kérelmezők kitoloncolását - mondta a német szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) vezetője egy vasárnapi lapinterjúban.
2018.07.21. 18:23

Kimentették, most kitoloncolják őket

Segíteni, ellátni, és azonnal hazaszállítani - ezt írta a Twitteren az olasz belügyminiszter, amikor bejelentette, hogy azonnali hatállyal kitoloncolnak az országból 57 tunéziai migránst, akiket pár napja a Földközi-tengeren mentettek meg.
2018.06.06. 13:40

Menekültügy: Bajorország példát mutatna a többi német tartománynak

A nemrég hivatalba lépett bajor tartományi miniszterelnök menekültügyi szigorításokat akar életbe léptetni. Ezek kiterjednek a gyors kitoloncolásokra, valamint a határra érkező migránsok feltartóztatására is. Markus Söder kormánya tegnap fogadta el azt a programot, amely - szerinte - példát mutathat a többi német tartomány számára is.
2018.02.20. 15:36

Minden ötödik franciaországi rab már külföldi állampolgár

A francia börtönökben raboskodó elítéltek több mint egyötöde külföldi állampolgárságú. Ez derül ki az igazságügyi minisztérium által egy a börtönkérdésekre szakosodott ellenzéki képviselő kérdésére adott válaszából. A honatya a külföldi fogvatartottak kitoloncolását követeli.
2017.06.06. 04:33

Így trükköznek a menedékkérők

Németországban egyre több menedékkérő vallja magát súlyos bűncselekmény elkövetőjének, hogy elkerülje a hazatoloncolást - írták német hírportálok hatósági kimutatások alapján.
2017.06.01. 13:05

Lázadnak a németek

A kabuli német nagykövetség közelében tegnap elkövetett, több, mint 80 emberéletét követelő merényletet Berlinben is a legélesebb szavakkal ítélték el, mégis a német hatóság ragaszkodnak ahhoz az álláspontjukhoz, amely szerint Afganisztán biztonságos ország, ezért Németországból fokozatosan hazatérésre kényszerítik az afgán migránsokat. A közvélemény viszont egyre kevésbé osztja ezt a nézetet.
2017.05.06. 12:20

Trócsányi szerint a kitoloncolás az unió feladata

A menekültpolitika egyik legnagyobb problémájának nevezte a kitoloncolás gyakorlatát Trócsányi László igazságügyi miniszter a Die Presse című osztrák lap szombati számában megjelent interjújában, és kijelentette, hogy mindezt az uniónak kellene lebonyolítania.
2016.12.29. 18:21

55 ezer migráns önként hazament

Németországból idén csaknem 55 ezer elutasított, vagy elutasított, vagy a menedékjog megszerzésére csekély eséllyel pályázó menedékkérő távozott úgy, hogy a hazatérését a német hatóságok fedezték, és a szülőföldön történő újrakezdéshez anyagi támogatást is biztosítottak. A szabályosan kitoloncolt menekültek száma megközelíti a 25 ezret.
2016.11.14. 06:49

Trump ezekkel kezdi elnökségét

Nem kívánja felvenni elnöki fizetését Donald Trump. Az Egyesült Államok megválasztott elnöke a CBS televíziónak adott, részletekben már korábban ismertetett vasárnapi interjújában beszélt erről és más kérdésekről.
2016.08.31. 20:37

Olaszország a jogtalanul érkező migránsokat kitoloncolja

Az emberéletek mentését nem adjuk fel, de vannak határok, nem fogadhatunk be mindenkit, ki kell toloncolni, akiknek erre nincsen ehhez joguk - hangoztatta Matteo Renzi olasz miniszterelnök az Angela Merkel német kancellárral tartott olasz-német kormánytalálkozót követő sajtótájékoztatón szerdán Maranellóban.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018