INFORÁDIÓ
2021. április 11. vasárnap
Leó, Szaniszló

különadó

2020.05.30. 13:19

A DK szerint a kormány különadója miatt emelkednek az árak

A kormány nemcsak forrásokat von el például az önkormányzatoktól, de különadóval is sújtja az országot, emiatt pedig emelkednek az árak - mondta a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője szombati online sajtótájékoztatóján.
2020.05.15. 09:20

Remény csillant a patikák számára

A kiskereskedelmi különadóról egyeztetett az egészségügyért felelős államtitkár a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnökével.
2020.05.07. 19:13

Adókönnyítések és új adónemek a parlament előtt

Lezárta a korábban a gazdasági mentőcsomag részeként bejelentett adótörvény-változások - köztük a szociális hozzájárulási adó csökkentését, a fejlesztési adókedvezmény kiterjesztését, valamint az új bankadó és a véglegesített kiskereskedelmi különadó - általános vitáját a parlament.
2020.04.29. 14:58

Újdonságok is vannak a magyar adócsomagban

Újabb, a koronavírus járvány gazdasági hatásait csökkentő javaslatot terjeszt be a kormány a parlamentnek. A törvényjavaslat azt biztosítja, hogy a fejlesztési tartalék összegét az egész adózás előtti nyereségből le lehessen majd írni. A tervezet más, a vállalkozásokat segítő adókönnyítő intézkedéseket, illetve járványügyi különadókkal kapcsolatos szabályokat is tartalmaz.
2020.04.15. 06:34

Kiderültek a különadók részletei

Megjelent a két különadóról szóló rendelet a Magyar Közlönyben, mindkét jogszabály május 1-jén lép hatályba. A különadókkal a bankok, illetve a nagybevételű kereskedelmi láncok 91 milliárd forinttal járulnak hozzá az államkassza bevételéhez, és ezáltal a koronavírus-járvány elleni védekezéshez.
2019.12.12. 10:34

Jelasity Radován: a különadók rontják a hatékonyságot

A Világgazdaságnak Jelasity Radován, a Magyar Bankszövetség alelnöke arról beszélt, hogy a bankrendszert érintő szektorális különadók szerinte rontják a magyar bankrendszer hatékonyságát. Az Erste Bank elnök-vezérigazgatója azt is mondta, hogy túlzottan készpénzre épül a magyar pénzügyi kultúra, de a készpénz döntő része nem vesz részt a gazdasági körforgásban.
2018.09.05. 07:46

Megszűnik egy különadó

Január elsejétől a befektetési szolgáltatók mentesülnek a különadó megfizetése alól - írja a Világgazdaság.
2018.08.25. 09:11

Hatályba lépett az új különadó

Hatályba lépett a a bevándorlási különadó, amelyet a törvény szövege szerint "a bevándorlást segítő tevékenység támogatása után" kell fizetni. Az első bevallást szeptember 15-ig – az augusztus 25. napjától 31. napjáig tartó időszakban nyújtott támogatásról – kell benyújtani, és a 25 százalékos mértékű adót is eddig az időpontig kell megfizetni - tájékoztatott a Pénzügyminisztérium,
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018