eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
money coin stack growing business.chart finance and Investment concept.
Nyitókép: bumbumbo/Getty Images

A kormány váratlanul különadó-módosítást léptetett életbe

A Pénzügyminisztérium közlése szerint a megoldással a költségvetés nem veszít bevételt, és a magyar gyógyszergyárak terhei sem növekednek.

Január elsejétől, visszamenőleges hatállyal vezeti be a kormány az extraprofitadót a gyógyszergyártóknak, ez csütörtök késő este jelent meg a Magyar Közlönyben - vette észre az Index.

Mint írják, a rendelet módosításban az extraprofitadó mértékét úgy határozzák meg, hogy az adóalap 50 milliárd forintot meg nem haladó része után 0,5 százalékot, 50 milliárd forintot meghaladó, de 150 milliárd forintot meg nem haladó része után 4 százalékot, és 150 milliárd forintot meghaladó része után 7 százalékot kell fizetni.

2022-ben hirdette ki a kormány, hogy a gyógyszeripar is különadót köteles fizetni a 2022-es és 2023-as adóévre. Most ez módosult úgy, hogy a gyógyszergyártóknak a különadó mellett az extraprofitadót is fizetniük kell idén.

A különadó mértéke január 1-től 50 milliárd forintot meg nem haladó része után 0,5 százalék, 50 milliárd forintot meghaladó, de 150 milliárd forintot meg nem haladó része után 1,5 százalék, 150 milliárd forintot meghaladó része után 4 százalék.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×