INFORÁDIÓ 
2020. július 7. kedd
Apollónia

könyv

2020.07.04. 11:30

„Receptre írva” mesélik el életüket a Bethesda dolgozói

Receptre írva – így főzünk a Bethesda Gyermekkórházban címmel szakácskönyvet adott ki a kórház, közelebb hozva egy gyógyító intézmény hétköznapjait az olvasóhoz – fogalmazott az InfoRádiónak az intézmény kommunikációs vezetője, egyben a könyv szerkesztője.
2020.05.19. 09:54

Az idei új könyvek felét is elvihette a koronavírus

Bár megnövekedett az igény az online könyvvásárlás iránt, jelentős a visszaesés a magyar könyvpiacon a koronavírus-járvány miatt. Az éves szinten nagyjából 50 milliárd forintos piac forgalma 30-40 százalékkal is csökkenhet – mondta az InfoRádiónak a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) elnöke.
2020.05.16. 12:01

Láng Zsolt: úgy éreztem, Bolyai ott ül a szobámban

Láng Zsolt Bolyai című nagyregényéért nyerte el idén a Libri Irodalmi Díjat. A Jelenkor Kiadó gondozásában tavaly megjelent könyv két férfi életének párhuzamos története, Bolyai János matematikusé és az új könyvében Bolyaival foglalkozó íróé. Láng Zsolt úgy fogalmazott, a könyv azt mutatja be, hogyan válik a valóságból irodalom.
2020.04.14. 17:07

Rossz alkalom a jóra, avagy ne vágj ki minden fát

Olvasásra buzdít a karantén idején vendégszerzőnk, Nógrádi Gábor. A sikeres író úgy próbál tenni azért, hogy jót szüljön a rossz alkalom, hogy a járványveszély miatt elrendelt korlátozások idejére nyolc könyvét is ingyenesen letölthetővé tette. Sőt most érveket is felsorakoztat amellett, hogy miért érdemes a képernyőn is olvasni.
2020.04.02. 06:00

Már márciusban bukták a forgalmuk kétharmadát a könyvesboltok

A könyvesboltok már márciusban 65-70 százalékos forgalomkiesést szenvedtek el, most pedig már ki sem nyithatnak. Így drámai helyzetbe került a magyar könyvszakma - mondta az InfoRádiónak Kocsis András Sándor, a Kossuth Könyvkiadó igazgatója. A kiadók online csatornákkal, és árkedvezményekkel próbálnak túlélni, de állami segítségre is szükségük lenne.
2020.03.24. 06:16

Hasznos könyvek lettek ingyenesek egy hónapra

A magyar könyvkiadók összefogásának köszönhetően az Arcanum felületén április 23-ig ingyen hozzáférhetővé tesznek 15 ezer szakkönyvet. A tartalmakat csak olvasni lehet, letölteni továbbra is csak az intézményi előfizetők tudnak.
2020.02.15. 19:00

Kívülállóként mondják, ha a Nyugat nem kap észbe, az unió szét fog esni

Európa súlypontja keletre tolódott, ezt Nyugat-Európának is meg kell értenie, különben az unió szétesik – ezzel a kérdéssel foglalkozik Emil Brix osztrák történész-diplomata és Erhard Busek volt alkancellár könyve. A kötet szerint Európa alapja nem lehet egy gazdasági közösség, olyan közös nézőpontra van szükség, ami összeköti az országokat.
2020.01.30. 06:42

Szigorúan titkos adatokat tartalmaz John Bolton könyve

A Fehér Ház levélben tudatta John Bolton volt nemzetbiztonsági tanácsadó ügyvédjével, hogy Bolton könyve a benne lévő szigorúan titkos információk miatt a jelenlegi formájában nem jelentethető meg. Az ügy érinti Donald Trump elnök elleni impeachment-eljárást is.
2020.01.05. 16:19

Ugron Zsolna: Attól félek, hogy már nem tudok írni

Írói pánikrohamom van, nagy levegők után kapkodom, és éppen fuldoklom, mert valahogy azt érzem, ha most nem kezdek el írni valamit, akkor valami kicsúszik a kezemből – mondta Ugron Zsolna az InfoRádió Aréna című műsorában. Az írónő arról is beszélt, hogy miért ír nehezen, és arról is, hogy erdélyi írónak, sőt egyáltalán írónak tartja-e magát. Fontosnak tartja a kutatást, a hitelességet, és azt is, hogy megváltoztassa a nők alkotott történelmi sztereotípiát.
2020.01.05. 15:02

Örökbefogadás: különleges kötetet jelentetett meg a NOE

Az örökbefogadás a meddőség egyik lehetséges megoldása – nyilatkozta az InfoRádiónak a NOE elnöke. Ugyanis tavaly év vége felé mutatta be a Nagycsaládosok Országos Egyesülete azt az új kötetet, amely az örökbefogadásról szól, Mindent köszönök! Élettörténetek az örökbefogadásról címmel.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018