INFORÁDIÓ 
2020. április 3. péntek
Buda, Richárd

könyv

2020.02.15. 19:00

Kívülállóként mondják, ha a Nyugat nem kap észbe, az unió szét fog esni

Európa súlypontja keletre tolódott, ezt Nyugat-Európának is meg kell értenie, különben az unió szétesik – ezzel a kérdéssel foglalkozik Emil Brix osztrák történész-diplomata és Erhard Busek volt alkancellár könyve. A kötet szerint Európa alapja nem lehet egy gazdasági közösség, olyan közös nézőpontra van szükség, ami összeköti az országokat.
2020.01.30. 06:42

Szigorúan titkos adatokat tartalmaz John Bolton könyve

A Fehér Ház levélben tudatta John Bolton volt nemzetbiztonsági tanácsadó ügyvédjével, hogy Bolton könyve a benne lévő szigorúan titkos információk miatt a jelenlegi formájában nem jelentethető meg. Az ügy érinti Donald Trump elnök elleni impeachment-eljárást is.
2020.01.05. 16:19

Ugron Zsolna: Attól félek, hogy már nem tudok írni

Írói pánikrohamom van, nagy levegők után kapkodom, és éppen fuldoklom, mert valahogy azt érzem, ha most nem kezdek el írni valamit, akkor valami kicsúszik a kezemből – mondta Ugron Zsolna az InfoRádió Aréna című műsorában. Az írónő arról is beszélt, hogy miért ír nehezen, és arról is, hogy erdélyi írónak, sőt egyáltalán írónak tartja-e magát. Fontosnak tartja a kutatást, a hitelességet, és azt is, hogy megváltoztassa a nők alkotott történelmi sztereotípiát.
2020.01.05. 15:02

Örökbefogadás: különleges kötetet jelentetett meg a NOE

Az örökbefogadás a meddőség egyik lehetséges megoldása – nyilatkozta az InfoRádiónak a NOE elnöke. Ugyanis tavaly év vége felé mutatta be a Nagycsaládosok Országos Egyesülete azt az új kötetet, amely az örökbefogadásról szól, Mindent köszönök! Élettörténetek az örökbefogadásról címmel.
2020.01.02. 10:09

Kis változtatással a hagyományos ételek is elkészíthetők jó minőségben

Korrajznak tartja A disznót`Ortól a Bocuse d`Orig! – Magyar konyha pimaszul című legújabb kötetét Bíró Lajos séf. A könyv a magyar vendéglátás és ételkészítés fejlődését, változását mutatja be a hatvanas évektől egészen napjainkig. A kötetben Bíró Lajos egyúttal tovább is gondolja a hagyományos fogásokat.
2019.12.23. 16:22

Távozik a bolti lopáson kapott nagykövet

Egészségi okokra hivatkozva lemondott tisztségéről Mexikó Buenos Aires-i nagykövete, akit rajta kaptak, amint el akarta lopni Giacomo Casanova életrajzát egy könyvesboltból az argentin fővárosban.
2019.12.23. 09:54

Öt halott a vásárhelyi paplakban

Az elmúlt százötven év elfeledett bűncselekményeinek nyomába eredt fenti című könyvében Herczeg Sándor hódmezővásárhelyi újságíró-politológus. A kötet exkluzivitását a kétévnyi nyomozómunka mellett az adja, hogy az egyik fejezet egy, a családjában történt gyilkosság hátterét tárja fel.
2019.12.06. 11:32

AutoNőmia – egy nem mindennapi könyv nőknek

Mit jelent az autonómia egy párkapcsolatban és miért is fontos az autonómia megteremtése és megőrzése a párok között? Ezekre a kérdésekre keresi a válaszokat az AutoNőmia - A jó párkapcsolat titka című könyv.
2019.10.10. 18:08

Fehér Boldizsár kapta a Margó-díjat

Fehér Boldizsár vehette át Vak majom című regényéért a legjobb első prózakötetnek járó Margó-díjat az irodalmi fesztivál megnyitóján a Várkert Bazárban.
2019.07.26. 20:52

Háy János: A szerző megfegyelmezése egy ócska kor emléke

Egy igen jó író ártalmas könyvének tartja Arató László, a Magyartanárok Egyesületének elnöke Háy János az Ünnepi könyvhétre megjelent Kik vagytok ti? című írását. Háy János válaszlevelében visszautasította, hogy ártalmas és veszélyes lenne a könyve, leszögezte, hogy megírásával az élményszerű olvasáshoz szeretné közelebb juttatni az olvasókat.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018