eur:
390.94
usd:
366.77
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nagymácséd, 2018. február 26.Rendőrök kettős gyilkosság helyszínét biztosítják Nagymácsédban (Velka Maca) 2018. február 26-án, miután az előző éjjel a falubeli otthonában megtalálták Ján Kuciak szlovák tényfeltáró újságíró és élettársa holttestét. A bűntényt feltehetőleg Kuciak tevékenységével összefüggésben követték el. (MTI/TASR/Lukás Grinaj)
Nyitókép: MTI/TASR/Lukás Grinaj

Elhunyt a Kuciak-gyilkosság perének egyik fontos ügyvédje

60 éves korában elhunyt Neszméry István, a Kuciak-gyilkosság és az ügyészek tervezett meggyilkolásának ügyében 25 éves szabadságvesztésre ítélt Alena Zsuzsová jogi képviselője.

A parameter.sk írja, hogy az az ügyvéd nemrégiben ünnepelte a 60. születésnapját. Múlt hét végén szállították kórházba, miután rosszul lett, az állapota azonban romlott.

A Blikk arra emlézetet, hogy Ján Kuciakot és barátnőjét, Martina Kusnírovát 2018. február végén találta holtan a rendőrség a galántai járásban fekvő Nagymácsédon lévő családi házukban.

Az újságíró-gyilkosság közfelháborodást keltett az országban: sosem látott méretű tüntetéssorozat indult, amely belpolitikai válsághoz vezetett, s a kormány több tagja távozott, így Robert Fico kormányfő is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×