eur:
396.37
usd:
369.64
bux:
70540.06
2024. június 25. kedd Vilmos
Araik Harutjunján Hegyi-Karabah volt örmény elnöke. Forrás: X / TÜRKİSTAN HABER
Nyitókép: Forrás: X / TÜRKİSTAN HABER

Letartóztatták Hegyi-Karabah volt örmény elnökét

Azerbajdzsán megerősítette, hogy őrizetbe vette a szakadár köztársaság egykori elnökét.

Araik Harutjunjánt, aki 2023. szeptember elejéig irányította az többségében örmények lakta, de Azerbajdzsán területébe ékelődött enklávét. Most az azeri főügyészség "hadviseléssel, zsoldosok felbérlésével és a nemzetközi humanitárius elvek megsértésével" gyanúsítja, és ezért letartóztatta.

A tájékoztatás szerint "Araik Harutjunjánt Hankendi (Sztepanakert) városában október 3-án vették őrizetbe az állambiztonsági szolgálat emberei".

Előző nap Örményország elítélte Hegyi-Karabah volt vezetőinek vagy tisztségviselőinek letartóztatását, különösen Araik Harutjunján esetét említve, anélkül, hogy pontosította volna, mikor tartóztatták le. Azerbajdzsán eddig nem erősítette meg ezt az információt.

Örményország bírálta Bakut, mondván, hogy "törvénytelenül" és "önkényesen" tartóztatta le a korábbi hegyi-karabahi vezetőket.

A jereváni hatóságok egyben sajnálatukat fejezték ki amiatt, hogy "az azerbajdzsáni bűnüldöző szervek továbbra is önkényes letartóztatásokat hajtanak végre", annak ellenére, hogy megígérték, "tiszteletben tartják az örmények jogait" Hegyi-Karabahban.

Az enklávé egy másik magas rangú tisztviselőjét, korábbi hegyi-karabahi kormányfőt, Ruben Vardanjánt szeptember végén előzetes letartóztatásba helyezték. Az ENSZ emberi jogi főbiztosának hivatala felszólította a hatóságokat, hogy tartsák tiszteletben a jogait, míg gyermekei azt mondták, hogy "féltik az életé

Címlapról ajánljuk
Csoboth Róbert fiáról, Kevinről: erre a gólra vártam tőle 18 éven keresztül
"Kötelesség"

Csoboth Róbert fiáról, Kevinről: erre a gólra vártam tőle 18 éven keresztül

Csoboth Kevin soha nem fogja tudni azt mondani, hogy én mint szülő nem tettem érte meg mindent – mondta az InfoRádióban az édesapa. Csoboth Róbert beszélt fia pályafutásának kezdetéről, a nehézségekről és arról is, hogy a skótok elleni gól milyen kapukat nyithat meg előtte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×