INFORÁDIÓ 
2020. október 29. csütörtök
Nárcisz

halászat

2020.10.27. 18:30

Már csak a halászat lékelhetné meg a brexitalkut

A brexittárgyalások bíztató jeleként értékelik, hogy egy nappal tovább marad Londoban Michel Barnier, az uniós főtárgyalója. A britek hétfőn ennek ellenére azt mondták: nagyon kevés idő maradt az alkura, amit úgy tűnik, a gazdasági szempontból jelentéktelen halászat kérdése akadályoz.
2020.09.16. 15:55

Váratlan engedményt tettek a britek brexitügyben

A korábbi merev álláspont után a halászati jogok terén két olyan javaslatot is megfogalmazott a brit kormány múlt héten az EU felé, amely megnyithatja az utat az átfogó uniós kereskedelmi megállapodás megkötése felé – tudta meg a Reuters két uniós diplomáciai forrástól.
2020.06.14. 16:59

A Balaton is bekerült egy rangos nemzetközi kutatásba

A jelentős nemzetközi összefogással megvalósult kutatás során öt kontinens 31 tavát érintő adatokat hasonlítottak össze, melyek közé dr. Weiperth András, a Szent István Egyetem kutatójának közreműködése révén a Balaton is bekerülhetett.
2020.03.06. 21:29

Barnier lesújtó víziója a brexittárgyalásokról

Nagyon nagyok az ellentétek a brexitet követő brit-uniós alku kérdésében. Erről beszélt a Londonnal indult megbeszélések első hetének végén Michel Barnier, az Európai Unió főtárgyalója. Brüsszelt zavarja, hogy nem közeledtek az álláspontok a majdani egyezményt megalapozó jogi együttműködésről.
2020.02.17. 10:24

Párizsi vízió: a britek és az EU szét fogják tépni egymást

Nagy-Britannia és az Európai Unió „szét fogják tépni egymást” a kereskedelmi tárgyalásokon. A véleményt Párizsban fogalmazták meg, miután Boris Johnson brit kormányfő és új pénzügyminisztere is közölte: nem kell mindenáron alkut kötni.
2019.08.07. 06:46

Tévhitek a balatoni halakkal kapcsolatban

A balatoni halászat leállítása óta a horgászok egyre jobb fogásmennyiségről számolnak be, ugyanakkor a vendéglátás nem sínylette meg ezt a döntést, mivel a part menti vendéglőkben nem mutatkozik jelentős igény a balatoni halból készített ételekre - erről ír szerdai számában a Magyar Nemzet.
2017.11.03. 21:37

Újabb áfacsökkentés jöhet

Egyre többen horgásznak a Balatonnál, ahol jövőre sem nő a horgászjegyek ára - hangzott el a IV. Balatoni Horgászkonferencián Balatonfüreden.
2017.10.10. 07:58

Kettős támadás a magyar halak ellen

Természetes vizeink halállományát számos környezeti és emberi tényező veszélyezteti, ám egy 2013-as törvény átfogó védelmet biztosít őshonos halainknak – tájékoztatta a Magyar Időket a földművelésügyi tárca. A betelepítések mellett az élőhely védelme is hangsúlyt kap a jogszabályban, továbbá a jellemzően bűnszövetkezetben elkövetett orvhalászatot is szigorúbban büntetik.
2017.08.15. 12:01

Tovább tart az ellenőrzés a Balatonnál, ön is érintett lehet

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. folyamatosan ellenőrzi a horgászokat a Balatonnál. A július legnagyobb fogása hét varsa volt, melyeket Balatonboglárnál találtak meg, de még mindig sokan ülnek le engedély nélkül a tópartra.
2017.03.01. 17:30

Ezt jól kifogták a magyar halászok

A halászati termékek piaci értékesítésére nyílik vissza nem térítendő pályázati forrás 400 millió forint keretösszeggel - közölte a Miniszterelnökség szerdán az MTI-vel.
2016.12.13. 15:42

Vegyen halat karácsonyi halvásáron!

Évente átlagosan 5 kilogramm halat fogyaszt a magyar, míg az európai átlag 19 kilogramm. A halfogyasztás szezonja Magyarországon karácsonykor van, ilyenkor jobban fogy a feldolgozatlan termék, azaz a friss hal - mondta az Aranyponty Zrt. vezérigazgatója. Lévai Ferenc szerint az emberek a feldolgozott termékeket jobban kedvelik, ezért ezek számát kellene növelni.
2016.10.14. 05:23

Szereti a halat? Hétvégén Tatán a helye

A ország különböző részeiről érkező halfőző mesterek, a régiókra jellemző halételek várják a látogatókat hétvégén Tatán, az Öreg-tó mellett, az Esterházy-kastély kertjében zajló halászfesztiválon.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018