eur:
395.02
usd:
372.06
bux:
65428.99
2024. április 17. szerda Rudolf
Nyitókép: Pixabay

Halvitába keveredett Moszkva és London

Megszavazta a Barents-tengeren folytatott halászatról Nagy-Britanniával kötött megállapodás felmondásáról szóló törvényt szerdán az orosz parlament alsóháza.

Az 1956-ban megkötött megállapodás megengedte, hogy brit hajók a Barents-tenger orosz zónájában halászhassanak, a Kola-félsziget és a Kolgujev-sziget partjai mentén.

„Putyin visszaadta nekünk a halainkat, mert a britek 68 éven át ették őket, gátlástalanul" - jelentette ki Vjacseszlav Vologyin házelnök a voksolást kommentálva,

Vologyin ezzel arra utalt, hogy a szerződés felmondását Vlagyimir Putyin orosz elnök kezdeményezte. Konsztantyin Koszacsov, az orosz felsőház alelnöke azt mondta, hogy a brit halászok kitiltása a Barents-tengerről Moszkva válasza London barátságtalan lépéseire.

A megállapodás felmondásáról arra hivatkozva döntöttek a törvényhozók, hogy Nagy-Britannia még 2022 májusában kizárta Oroszországot a legnagyobb kereskedelmi kedvezmény rendszeréből. Az indoklás szerint a lépés „nem fog komoly külpolitikai és gazdasági következményekkel járni" Oroszország számára.

Korábban a Daily Mail londoni bulvárlap arról cikkezett, hogy a britek kedvenc ételük, a fish-and-chips nélkül maradhatnak a Barents-tengeren halászó brit hajók orosz kitiltása miatt.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Brüsszelben: „ez a vörös vonal”

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében szerinte a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×