INFORÁDIÓ
2021. április 20. kedd
Tivadar

híd

2021.04.14. 18:10

Itt a nulladik lépés az Aquincumi híd ügyében

A tervek szerint májusban indul a társadalmi egyeztetés az Aquincumi hídról és az ahhoz kapcsolódó közlekedési hálózatról, vizsgálják majd azt is, hogy egyáltalán szükség van-e a dunai átkelőre – közölte a főpolgármester kabinetfőnöke szerdán egy online háttérbeszélgetésen.
2021.03.23. 20:10

Új közös pártban folytatják a szlovákiai magyar erők

Kedden délután a három szlovákiai magyar párt, az MKP, a Híd és az Összefogás bejelentette, hogy a hónapok óta húzódó tárgyalások után végre megállapodtak, és új közös politikai pártot hoznak létre Szövetség néven. A párton belül három platform működik majd. A felek megegyeztek az arányokban és a szervezeti működés kereteiben.
2021.02.23. 16:45

Átért a túlpartra Budapest legújabb Duna-hídja

Beemelték a helyére a hatodik, utolsó szelvényt is a Déli összekötő vasúti híd új elemei közül, mely immár átér Budáról Pestre, az eddig kétpályás hidat hárompályássá bővítő projektben.
2021.02.17. 18:29

Három ok miatt kerül többe a Lánchíd felújítása a kivitelező szerint

Valóban drágább lett 5 milliárd forinttal a Lánchíd felújítására kiírt közbeszerzési eljárás – közölte a kivitelező cég vezetője. Eközben a főváros jelenlegi és korábbi vezetője továbbra sem ért egyet a beruházás költségvetése körüli vitában. Az átkelő megújítása várhatóan februárban kezdődhet.
2021.02.05. 15:33

Fürjes Balázs: Karácsony Gergely egy tollvonással véget vethet a dugódíjvitának

A kormány addig nem utalja át a Lánchíd felújításához a támogatását, amíg a főváros vezetése nem tisztáz néhány fontos részletet – mondta Fürjes Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára beszélt a budapesti agglomerációs vasúti stratégiáról, a fővárosi panaszpolitikáról és arról is, hogy egyáltalán nem olyan szegény a fővárosi eklézsia, mint ahogy a városvezetés állítja.
2021.02.04. 16:17

Friss hírek az új Duna-hídról

Fontos és nagy beruházások valósulnak meg Vácon és a Dunakanyarban - közölte Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára csütörtökön a hivatalos Facebook-oldalán.
2021.02.02. 12:15

Nagy fejlemények a Lánchíd felújítása ügyében

Újabb jelentős szakaszához ért a Széchenyi lánchíd felújításának folyamata: a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a közbeszerzési eljárás nyertese, az A-Híd Zrt. aláírta a vállalkozási szerződést. Ennek köszönhetően elkezdődhet Magyarország egyik legfontosabb kulturális örökségének és jelképének korszerűsítése.
2021.01.20. 19:31

Előválasztással alapítanának új pártot a szlovákiai magyarok

Az MKP, a Híd és Összefogás online egyeztetést tartott, de érdemi előrelépés továbbra sem történt az új, egységes párt megalakulását illetően. Az MKP sajnálatosnak tartja, hogy az arányok kérdésében továbbra sincs megegyezés a felek között. A Híd ragaszkodik az egyharmad részhez a létrejövő új pártban, az Összefogás az előválasztás mellőzése esetén kompromisszumos javaslatként megelégedne a negyed részvétellel is.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018