INFORÁDIÓ
2021. március 2. kedd
Lujza

gyógyszergyártás

2021.02.18. 08:24

Magyar védjegy segít eligazodni a gyógyszerek között

A hazai gyógyszergyártók még 2014-ben hozták létre a Magyar Gyógyszer Védjegyet, azzal a céllal, hogy az orvosokat, gyógyszerészeket, betegeket hiteles forrásból informálja a Magyarországon készült vagy kutatott/fejlesztett gyógyszerekről. A védjegy használatára a tulajdonosa, a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége adhat engedélyt – jelenleg 11 tagvállalat helyezheti el termékein.
2020.11.06. 18:31

Akiknek nagy hasznot termel a koronavírus

Évi tízmilliárd dolláros üzlet lehet az új koronavírus elleni vakcina a fejlett országokban a The Guardian című brit napilap által idézett elemzők számításai szerint.
2020.09.04. 18:36

Rossz hírt kapott a Richter az egyik gyógyszeréről

A Richter méhmióma kezelésére alkalmazott gyógyszere, az Esmya forgalomba hozatali engedélyének visszavonását javasolta az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) Farmakovigilancia Kockázatértékelő Bizottsága (PRAC) legutóbbi értékelését követő új ajánlásában.
2020.07.31. 06:00

"Elnyújthatja a járványt a vakcinanacionalizmus"

Vakcinanacionalizmustól tartanak a nemzetközi egészségügyi szervezetek. A gazdag országok már előre megkezdték a még nem engedélyezett koronavírus elleni oltóanyagok felvásárlását és már többmillió adagot kötöttek le, miközben kérdéses, hogy máshová is jut-e majd belőlük.
2020.05.13. 20:45

Őszre lehetővé válhat a Covid-19 elleni, ígéretes gyógyszer hazai gyártása

Lezárult az új típusú koronavírus ellen Ázsiában már hatékonynak bizonyult gyógyszerhatóanyag, a favipiravir magyarországi fejlesztésének első fázisa, miután laboratóriumi körülmények között sikerült előállítani a generikus hatóanyagot. Őszre lehetővé válhat a gyógyszer hazai engedélyezése és gyártása is – tájékoztatta az InfoRádiót Keserű György Miklós, az MTA Természettudományi Kutatóközpont Gyógyszerkémiai Kutatócsoportjának vezetője.
2020.03.31. 17:40

Jövőre már forgalmazhatja is az új nőgyógyászati készítményeit a Richter

Kizárólagos megállapodást kötött a Richter Gedeon Nyrt. egy amerikai céggel, a vállalat egyik új nőgyógyászati termékének az értékesítésére - mondta az InfoRádiónak Bogsch Erik, a cég elnöke. A készítményt most törzskönyvezik az EU-ban, jövőre pedig már a betegekhez is eljuthat.
2019.11.28. 13:39

A Richter megismételheti a dollármilliárdos bevételt hozó készítménye sikerét

Bár a szakértők egy része szerint lejárt a dollármilliárdos bevételt hozó gyógyszerek kora, a Richter Gedeon egyik készítménye elérheti ezt a szintet – fogalmazott Orbán Gábor, a társaság vezérigazgatója az InfoRádióban. Az Arénában az is elhangzott, a vállalat megismételheti a Cariprazine sikerét.
2017.07.29. 10:11

Fegyveresek szálltak meg egy budapesti családi házat

Illegális gyógyszerlabort számoltak fel: a négy gyanúsított ipari mennyiségben gyártotta a hamis készítményeket. A lefoglalt tabletták és ampullák feketepiaci értéke 600 millió forint.
2017.05.12. 10:10

Ez az új figyelmeztetés kerül a gyógyszerreklámok végére

Csaknem húsz év után lecserélik „A kockázatokról és mellékhatásokról…” kezdetű szlogent a gyógyszerreklámokban, a humántárcánál már készül az erről szóló miniszteri rendelet – értesült a Magyar Idők.
2017.02.23. 19:20

Az időjárás okozta a radioaktív sugárzást

Időjárási jelenség okozhatta, hogy január óta Európában csekély mértékben nőtt, kimutathatóvá vált a jód-131 ember alkotta radioaktív anyag háttérsugárzása. Ennek mértéke meg sem közelítette az egészségügyi határértéket, és mára újra normál szintet ért el – mondta az InfoRádiónak Vincze Árpád, az Országos Atomenergia Hivatal Nukleáris Veszélyhelyzet kezelési Főosztályának vezetője.
2016.12.06. 19:02

Mire (nem) jó a homeopátia?

Világszerte vita folyik a homeopátiás szerek használatáról. Az Egyesült Államokban nemrég elfogadtak egy szabályozást, amelynek értelmében a gyógyszerek dobozára csak tudományosan bizonyított tényeket szabad feltüntetni. Mandl József akadémikus, az Egészségügyi Tudományos Tanács elnöke szerint bár a homeopátiás szer nem hat, de nem is árt, és akkor ott van még a placebo-hatás is, vagyis a beteg gyógyszerbe vetett hite.
2016.11.11. 06:06

90 ezer munkahely szűnik meg évente a hamis gyógyszerek miatt

Magyarország gyógyszeriparának 13 százalékát teszi ki az illegális gyógyszer-kereskedelem, ami 416 millió euró bevételkiesést jelent – közölte Ilku Lívia, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület gyógyszerhamisítás elleni munkacsoportjának vezetője.
2016.10.28. 11:50

Új gyógyszereket fejleszt az Egis

Új gyógyszereket fejleszt és innovatív gyártóüzemet épít 5,5 milliárd forintos beruházással az Egis Gyógyszergyár Zrt. Körmenden, a projekthez 2,3 milliárd forint uniós támogatást nyert el - jelentette be a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.
2016.10.19. 08:44

Új készítményt forgalmaz a Richter

A Richter bejelentette, hogy megállapodott a DM Bio gyógyszercéggel arról, hogy egy biohasonló készítményének gyártási technológiáját és forgalmazói jogait átveszi.
2016.04.29. 06:00

Gyerekgyógyszert nem éri meg fejleszteni

A beteg gyerekek mintegy fele olyan gyógyszert kap, amelyet felnőttek számára fejlesztettek ki - mondta az InfoRádiónak a Gyermekgyógyászati Vizsgálók Egyesületének elnöke. Skorán Ottó kiemelte: a cégeknek nem éri meg kimondottan gyermekek számára fejleszteni, noha például az onkológia terén nagy szükség volna rá.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018