INFORÁDIÓ
2022. december 4. vasárnap
Barbara, Borbála

forrás

2022.11.24. 16:11

Navracsics Tibor: az EB megállapítása egyértelműen kizárja a forrásvesztést

Év végéig aláírhatják a Magyarországnak járó uniós forrásokról, a kohéziós valamint a helyreállítási alap forrásiról szóló megállapodásokat – mondta Navracsics Tibor újságíróknak, miután több médium is arról számolt be: az Európai Bizottság mégis a 3000 milliárd forintnyi uniós forrás felfüggesztésére tesz javaslatot.
2022.10.07. 10:00

Navracsics Tibor reméli, a karácsonyfa alatt már ott lesznek az uniós források

Reális célnak tartja az uniós források felhasználásáért felelős tárca nélküli miniszter, hogy november-decemberig Magyarország hozzáférjen a 2021–2027-es kohéziós támogatásokhoz, illetve a helyreállítási alap neki járó részéhez. Navracsics Tibor, ha rajta múlna, az uniós hitelt is lehívná.
2022.09.27. 07:01

Varga Judit: Magyarország forrásvesztés nélkül léphet át a 2023-as esztendőbe

Az Európai Bizottsággal való megegyezés érdekében szükséges, az európai uniós költségvetési források felhasználásának ellenőrzéséről szóló törvényjavaslatok általános vitáját folytatta le hétfőn este az Országgyűlés. A kormánypártok támogatták, az ellenzéki felszólalók viszont élesen bírálták a javaslatcsomagot.
2022.09.20. 07:01

Uniós pénzek - Fontos törvényjavaslatot nyújtott be a kormány az Országgyűlésnek

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter vasárnap azt közölte, hogy a magyar kormány vállalásait tartalmazó törvénymódosítási javaslatokat hétfőn és pénteken nyújtja be a kormány az Országgyűlésnek. A közérdekű vagyonkezelő alapítványokkal, valamint az uniós csalás elleni hivatal magyarországi munkájával kapcsolatos.
2022.07.04. 06:00

A helyreállítási uniós támogatás 70 százaléka is veszélybe kerülhet

Gyévai Zoltán szerint ha a magyar kormány és az Európai Unió nem tud ebben az évben megegyezni a helyreállítási tervről, akkor Budapest a vissza nem térítendő támogatás akár 70 százalékát is elbukhatja. Az uniós szakértő az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorában azt mondta: a kormány által igényelt kölcsönök technikai határideje jövő nyáron jár le.
2022.06.17. 14:26

Navracsics Tibor az uniós pénzekről egyeztetett - jogszabály-változtatás is jöhet

Az Európai Bizottság nyitott a kérdéses ügyek rendezésére, a tárgyalások két síkon haladnak, egyrészt az operatív programok finanszírozását lehetővé tevő partnerségi megállapodás megkötésével, másrészt pedig a koronavírus-járvány gazdasági hatásait ellensúlyozni kívánó helyreállítási alappal kapcsolatban - közölte Navracsics Tibor területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős miniszter pénteken.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018