eur:
395.96
usd:
369.18
bux:
69711.91
2024. június 17. hétfő Alida, Laura
Nyitókép: Unsplash

Források hiányában már saját pénzükön vesznek kórházi eszközöket a védőnők

Több védőnő is jelezte a közösségi médiában, hogy hiány van műanyag pohárból, papírból és tintából a nyomtatáshoz. A Független Egészségügyi Szakszervezet védőnői alapszervezetének vezetője szerint nem anyagi, hanem szervezési problémáról van szó.

Az önkormányzatok helyett tavaly július óta már a megyei kórházak felelnek az ellátásért a védőnői rendelőkben. A szükséges felszerelések azonban nem mindenhol biztosítottak - számolt be róla az RTL Híradó. Hozzáteszik, a napokban több védőnő is beszámolt róla a Facebookon erről, a bejegyzéseket Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő osztotta meg.

Az egyik védőnő azt írta, "őket is utolérte a központosítás átka", elfogytak a tartalékaik.

A kismamáktól azt kérte, hozzanak vizeletmintát a várandósgondozásra, mert nincs pohár. Valamint a szülői kérdőív kitöltésére is megkérte őket, mert nincs papír, és lassan tinta sem a nyomtatóhoz.

Egy másik védődő arról számolt be, hogy nem tudnak WC papírt kitenni. Sokan hozzászóltak a segítségkérő poszthoz, több felajánlás is érkezett a fogytán lévő cikkekre. A bejegyzéseket Kunetz Zsombor megosztása után a legtöbb oldalról törölték. A csatorna szerint nem egyedi esetekről van szó.

Szalainé Pintér Veronika jogi szakokleveles védőnő, a Független Egészségügyi Szakszervezet védőnői alapszervezetének vezetője a Híradónak azt nyilatkozta: "A probléma július óta állandó, eléggé szerteágazó és sokakat érintő. Nagyon érdekes számadat, hogy

július óta a védőnők 68 százaléka nyilatkozott arról, hogy saját pénzen vett olyan eszközt, ami a mindennapi munkavégzéséhez szükséges".

A szervezeti vezető úgy véli, nem anyagi, hanem szervezési problémáról van szó. Magyarázata szerint amióta a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság intézi a kórházi beszerzéseket, sokszor nem rendelik meg azt, amit a védőnők kérnek.

A csatorna kereste az Országos Kórházi Főigazgatóságot az anyagellátási problémákkal kapcsolatban, ahonnan azt a választ kapta, hogy "az eset kapcsán felvették a kapcsolatot a védőnői szolgálatot irányító intézménnyel, hogy ellenőrizzék és hiány esetén biztosítsák a szükséges eszközöket".

Címlapról ajánljuk
Ismét célt ért a „pandadiplomácia” – szent a béke Kína és Ausztrália között?

Ismét célt ért a „pandadiplomácia” – szent a béke Kína és Ausztrália között?

A kínai miniszterelnök canberrai látogatása a két ország közötti diplomáciai viszony helyreállításának betetőzése – mondta az InfoRádióban Salát Gergely sinológus. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa hozzátette: a kínai vezetés pontosan tudta, hogy a korábban kirótt kereskedelmi szankciókkal sokat árthat az ausztrál gazdaságnak, mostanra azonban mindkét fél belátta, jobb a békesség.

Karácsony Gergely a Kúriához fordult, új választást szeretne - itt vannak az indokai

Budapest főpolgármestere beadta hétfőn a Kúriának azt az indítványt, amelyben a főpolgármester-választás eredményének megsemmisítését és a szavazásnak az egész városban történő megismétlését kéri.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.18. kedd, 18:00
Horváth Péter
a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×